Schimbările climatice, terorismul islamic, atacurile cibernetice, principale mari ameninţări globale din prezent - sondaj

Schimbările climatice, terorismul islamic şi atacurile cibernetice sunt considerate drept cele mai mai mari ameninţări globale din prezent, potrivit unui sondaj de opinie realizat anul trecut de Pew Research Center în 26 de ţări din întreaga lume.

Urmărește
1200 afișări
Imaginea articolului Schimbările climatice, terorismul islamic, atacurile cibernetice, principale mari ameninţări globale din prezent - sondaj

Schimbările climatice, terorismul islamic, atacurile cibernetice, principale mari ameninţări globale din prezent - sondaj

În 13 din cele 26 de ţări incluse în sondaj, participanţii au identificat schimbările climatice drept principalul pericol cu care se confruntă ţara lor, cel mai ridicat procent fiind înregistrat în Grecia (90%).

Reţeaua teroristă Stat Islamic este considerată ca fiind cea mai mare ameninţare de securitate de către participanţii din opt ţări, printre care Italia, Franţa şi Rusia.

Respondenţii din patru ţări, inclusiv Japonia şi Coreea de Sud, au indicat atacurile cibernetice ca fiind principalul pericol de securitate.

În Polonia, participanţii au afirmat că principala ameninţare de securitate la adresa ţării lor este reprezentată de puterea şi influenţa Rusiei.

În zece ţări, inclusiv Germania, Franţa, Japonia şi Coreea de Sud, cel puţin aproximativ jumătate din respondenţi au declarat că puterea şi influenţa Statelor Unite reprezintă o ameninţare majoră la adresa ţării lor, comparativ cu trei state în 2013.

În medie, la nivel global, 45% din participanţii la sondaj consideră puterea şi influenţa Statelor Unite drept o ameninţare majoră la adresa ţării lor în 2018, faţă de doar 25% în 2013, când Barack Obama era preşedinte la Casa Albă.

Rusia este considerată ameninţare majoră de 36% din respondenţi, iar China de 35% din participanţii la sondajul efectuat în perioada mai-august 2018 pe un eşantion de peste 27.000 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici