Schimbările climei pun în pericol una dintre mâncărurile tradiţionale din Coreea de Sud

  • Schimbările climei ar putea duce la dispariţia unui fel de mâncare tradiţional în Coreea de Sud.
  • Este vorba despre kimchi care se prepară în special din varză murată.
  • Soiul de varză folosit pentru kimchi se găseşte din ce în ce mai greu deoarece plantei nu-i priesc temperaturile ridicate.
Urmărește
750 afișări
Imaginea articolului Schimbările climei pun în pericol una dintre mâncărurile tradiţionale din Coreea de Sud

Sursa foto: Unsplash

Faimosul kimchi din Coreea de Sud este victima schimbărilor climatice, oamenii de ştiinţă, fermierii şi producătorii spunând că atât calitatea, cât şi cantitatea de varză din soiul napa au de suferit din cauza creşterii temperaturilor, potrivit Reuters.

Varza Napa prosperă în zonele mai reci şi de obicei este plantată în regiunile muntoase, unde temperaturile trec foarte rar de pragul de 25 de grade Celsius.

Datele agenţiei guvernamentale de statistică din Coreea de Sud arată că suprafaţa de varză de munte cultivată anul trecut a fost mai puţin de jumătate faţă de cea de acum 20 de ani. Varza Napa a fost cultivată pe aproximativ 3.995 de hectare anul trecut, dar scenariile specialiştilor arată că în următorii 25 de ani vor rămâne doar 44 de hectare.

Kimchi este făcut în mod tradiţional din varză murată. Uneori, varza poate fi înlocuită cu alte legume murate. În ultimii ani, ridichile, castraveţii şi ceapa verde au fost folosiţi din ce în ce mai mult, tocmai din cauza declinului producţiei de varză Napa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici