- Home
- Social
- (13.09.2022, 08:12)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
„Sclavia modernă”: 50 de milioane de oameni din lume sunt victimele muncii şi căsătoriilor forţate
Cel mai recent raport al Organizaţiei Internaţionale a Muncii a Naţiunilor Unite analizează datele înregistrate pentru 2021.
Urmărește
612 afișări
„Sclavia modernă”: 50 de milioane de oameni din lume sunt victimele muncii şi căsătoriilor forţate
„Sclavia modernă este antiteza justiţiei sociale şi a dezvoltării durabile. Estimările globale pentru 2021 arată că în fiecare zi sunt 50 de milioane de oameni forţaţi să muncească împotriva voinţei lor sau să se căsătorească forţat”, sunt estimările celui mai recent raport publicat de Organizaţia Internaţională a Muncii (ILO), în colaborare cu Walk Free şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM). „Un număr care se traduce în aproape unul din 150 de oameni din lume”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
50 million people are in forced labour or forced marriage on any given day.
— International Labour Organization (@ilo) September 12, 2022
Check out the latest @ilo, @WalkFree and @UNmigration Global Estimates of Modern Slavery.
🆕 Just launched 👉🏾https://t.co/9tVTF20FEF #EndModernSlavery pic.twitter.com/q8PtdvGEDo
Comparativ cu ultimele date din 2016, agravarea crizelor datorate pandemiei, conflictelor armate şi schimbărilor climatice a crescut cu 9,3 milioane numărul persoanelor aflate în situaţii de sclavie modernă. Din cele 49,6 milioane estimate de raport, 27,6 milioane - inclusiv 3,3 milioane de copii - se află în condiţii de muncă forţată, în timp ce 22 de milioane sunt forţaţi să se căsătorească împotriva voinţei lor. „Nimic nu poate justifica persistenţa acestui abuz fundamental al drepturilor omului”, a comentat directorul general al OIM, Guy Rider.
Cele mai vulnerabile grupuri rămân femeile şi minorii, în timp ce lucrătorii migranţi au şanse de trei ori mai mari să fie forţaţi la muncă forţată. Aproape toate ţările din lume sunt afectate de acest fenomen, dar mai mult de jumătate (52%) din munca forţată şi un sfert din toate căsătoriile forţate sunt concentrate în ţări cu venituri mari sau medii-mari.
„86% dintre cazuri se regăsesc în sectorul privat, în timp ce cazurile incluse în alte sectoare decât exploatarea sexuală comercială reprezintă 63% din total. Exploatarea sexuală comercială, pe de altă parte, reprezintă 23% din totalul muncii forţate şi aproape patru din cinci dintre cei exploataţi sexual sunt femei sau fete”, se arată în raport.
În ceea ce priveşte căsătoriile forţate, incidenţa reală a fenomenului este probabil mai mare decât cea estimată, mai ales în ceea ce priveşte situaţiile în care sunt implicaţi copii sub 16 ani, care nu îşi pot exprima în mod legal consimţământul. „Peste 85% dintre căsătoriile forţate au fost cauzate de presiunile familiei. Deşi două treimi (65%) din cazuri apar în Asia şi Pacific, luând în considerare dimensiunea populaţiei regionale, prevalenţa este mai mare în statele arabe, cu o statistică de 4,8 la 1.000 de persoane.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe