Şcoală online în ţară offline. România este departe de modelul Coursera, care adună universităţi de top din întreaga lume

  • Copiii au fost nevoiţi să se adapteze rapid la noul mod de predare, în online
  • Modelul Coursera a cunoscut succesul de înfiinţare, din 2012
  • Bianca spune că orele online nu o ajută să devină inginer
Urmărește
307 afișări
Imaginea articolului Şcoală online în ţară offline. România este departe de modelul Coursera, care adună universităţi de top din întreaga lume

Mediafax FOTO

Fie că vorbim de ciclul primar, gimnazial sau academic, România ia cu greu notă de trece la clasele online. Copiii noştri au fost nevoiţi să se adapteze rapid la noul mod de predare, dar nici profesorilor nu le-a fost prea uşor. Suntem departe de modelul Coursera, care a văzut succesul încă de la înfiinţare, din 2012. Modelul adună universităţi de top din toată lumea, care îşi vând cursurile online.

Bianca este studentă în anul 2 la Universitatea Politehnică din Capitală. Îşi doreşte să proiecteze motoare, dar cursurile online nu prea o ajută. O altă problemă este sistemul hibrid, despre care Adrian Enache, profesor de matematică, spune că nu vine în sprijinul elevilor şi nici al dascălilor.  

„Să învăţăm online şi să venim să dăm testările fizic, la şcoală. Împărţiţi în 2 grupe, să dăm tezele. Şi să nu mai avem atâtea note. Păi eu la matematică, dacă am 6 ore, trebuie să dau 7 note”, spune Adrian Enache, profesor de matematică.

„Nici profesorii nu au fost pregătiţi îndeajuns să poată susţine online. Şi în momentul în care ai o materie la care abia înţelegi când e fizic, când poţi să pui mai multe întrebări, să te şi audă mai bine profesorul şi să-l auzi pe el, explicându-ţi. Pentru un viitor al cursurilor online, ar trebui, mai întâi de toate, cursuri specializate pentru profesori, să se specializeze, să poată preda mult mai uşor, să înveţe cum să structureze cursurile, în aşa fel încât, un student să poată să înveţe de unul singur”, este de părere Bianca, studentă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici