Şcoala online îţi schimbă copilul. Profesorul Rafila îţi spune cum îl poate afecta pe copilul tău învăţământul online prelungit

  • Profesorul Rafila îţi spune cum îl poate afecta pe copilul tău învăţământul online prelungit
  • Prof. Rafila: îndepărtarea de şcoală poate să diminueze capacitatea de integrare socială a acestor copii atunci când vor creşte
  • Rafila: Copiii fac forme uşoare ale bolii, sau fac forme asimptomatice
Urmărește
1189 afișări
Imaginea articolului Şcoala online îţi schimbă copilul. Profesorul Rafila îţi spune cum îl poate afecta pe copilul tău învăţământul online prelungit

Sursa foto: Mediafaxfoto

Eşti îngrijorat pentru copilul tău pentru că s-ar putea îmbolnăvi la şcoală de Covid-19, o afecţiune care încă nu este pe deplin cunoscută şi pentru care nu există vaccin.

Profesorul Alexandru Rafila îţi spune încă că cei mai mulţi dintre copii pot face forme uşoare ale bolii sau pot fi asimptomatici, şi că este foarte important să se întoarcă la şcoala clasică pentru că învăţământul prelungit în mediul online le poate afecta comportamentul pe viitor.

În schimb, situaţia este mai complicată în cazul copiilor care au şi alte tipuri de afecţiuni, precum diabetul, de exemplu. Ei ar putea face ore online, spune Prof. Rafila, pentru că infectarea cu SARS COV 2 în cazul lor poate duce la complicaţii severe.

Al.Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie: Lucrurile trebuie făcute astfel încât să se evite. Îndepărtarea de şcoală timp îndelungat poate să ducă la modificări comportamentale, poate să diminueze capacitatea de integrare socială a acestor copii atunci când vor creşte. Şcoala este locul în care copiii îşi formează personalitatea, nu dobândesc doar cunoştinţe. Boala se poate transmite în mediul şcolar dar copiii fac foarme uşoare ale bolii, sau fac forme pe care le numim inaparente, adică sunt asimptomatici, şi atunci grija cea mare trebuie acordată copiilor din categorii speciale, care au anumite afecţiuni, sau cadrelor didactice care au anumite boli cronice. Şcoala online trebuie să fie complementară activităţilor de şcoală clasică, ce presupune interacţiunea între copii, interacţiunea acestora cu educatorii lor, cu învăţătorii sau cu profesorii.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici