Şcoli cu statut de unităţi–pilot. Copiii pot alege ce să înveţe la şcoală, dar profesorii nu sunt pregătiţi

  • Guvernul a aprobat un proiect pilot care le dă elevilor posibilitatea să-şi aleagă materiile pe care vor să să le studieze
  • Şcolile care vor să experimenteze noul stil educaţional trebuie să solicite acest lucru până pe 15 august
  • Deocamdată, nu există metodologia de aplicare a acestui proiect
Urmărește
1669 afișări

Copilul tău ar putea alege, chiar din toamnă, ce materii să studieze la şcoală. Asta dacă şi dascălii vor vrea să-şi schimbe stilul de lucru. La Colegiul Naţional “ Fraţii Buzeşti” din Craiova, de exemplu, Carmen Ştefănescu, directorul liceului, spune că proiectul este imposibil de aplicat. Sunt aproximativ 2500 de elevi, iar un experiment ar bulversa învăţământul.

„Nici elevii, nici părinţii, nici profesorii nu ar fi de acord cu o astfel de schimbare majoră pentru învăţământul nostru”, crede Carmen Ştefănescu, directoarea C.N. “Fraţii Buzeşti” Craiova.

În schimb, dascălii de la Şcoala Gimnazială “Lascăr Catargiu” Craiova sunt pregătiţi să aplice chiar din toamnă noul stil de educaţie.

„În primul rând avem cadre didactice care îşi doresc să participe la acest proiect pilot. Şi aste e foarte important. Şi avem copii care sunt dornici să participe nu numai la activităţi cognitive în şcoală, ci şi la activităţi extraşcolare”, consideră Carmen Pascu, directorul Şcoalii Gimnaziale “ Lascăr Catargiu” Craiova.

Iar iniţiatorul proiectului, Marian Staş le spune că este cel mai bun moment să înceapă modernizarea sistemului de educaţie, chiar dacă sindicaliştii din învăţământ consideră total nepotrivită situaţia de acum pentru începerea unui experiment în şcoli.

“În afara proiectului ăstuia, niciun altul nu împinge şcoala către viitor. Toate celelalte gestionează crize.Alocare de tablete, alocare de laptopuri, 15 copii în clasă, ăstea sunt management curent al situaţiei de criză.”, menţionează Marian Staş, iniţiatorul proiectului.

I se opune Constantin Lungulescu, preşedintele Sindicatului “Spiru Haret” Dolj, care consideră momentul nepotrivit. „Profesorii n-au cum să se mai pregătească pentru că este vorba de 15 august -15 septembrie, iar noi avem o problemă cu 15 septembrie. Nu ştim cum va începe şcoala pe 15 septembrie.”, a spus Lungulescu. 

Guvernul a aprobat joi funcţionarea şcolilor cu statut de unităţi–pilot, începând cu anul şcolar următor.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici