Scripcaru, adus cu o dubă a Jandarmeriei la sediul Primăriei, pentru percheziţii

Primarul Braşovului, George Scripcaru, al cărui nume apare într-un dosar în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu privind încheierea unor contracte de energie termică, a fost adus, luni la prânz, cu o dubă a Jandarmeriei, la sediul Primăriei, unde au loc percheziţii ale procurorilor.

Urmărește
1313 afișări
Imaginea articolului Scripcaru, adus cu o dubă a Jandarmeriei la sediul Primăriei, pentru percheziţii

Scripcaru, adus cu o dubă a Jandarmeriei la sediul Primăriei, pentru percheziţii

Scripcaru a fost adus de către jandarmi de la locuinţa sa, din cartierul braşovean Schei, unde procurorii au făcut percheziţii, la sediul Primăriei municipiului Braşov, unde vor fi continuate percheziţiile în biroul primarului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat ce acuzaţii i se aduc de către procurori, George Scripcaru a răspuns: "O să aflaţi pe parcurs despre ce este vorba", refuzând să facă alte declaraţii.

La ora transmiterii acestei ştiri, primarul Geroge Scripcaru se află în sediul Primăriei Braşov.

Procurorii anticorupţie fac percheziţii la Primăria Braşov, în mai multe birouri, între care şi cel al primarului George Scripcaru, precum şi la locuinţa acestuia, într-un dosar în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu privind încheierea unor contracte de energie termică.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2010-2015, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit sursei citate, anchetatorii fac, luni, 20 de percheziţii în judeţul Braşov, din care una este sediul unei instituţii publice, restul fiind la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile mai multor persoane.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că instituţia publică unde au loc percheziţi este Primăria Braşov, acuzaţiile vizând încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare de eergie termică.

Percheziţii mai au loc în birourile şefului Serviciului Investiţii şi al directorului executiv adjunct la Direcţia Tehnică, la punctul de lucru al SC Delcar SRL Braşov - în biroul lui Mihai Ciprian David, la sediul social al SC Bepco SRL, tot din Ghimbav, la sediul social al SC Transformer Energy Supply SRL, din municipiul Braşov, şi la sediul social al SC Tetkron SRL, tot dn Braşov, precum şi la Hotel Kronwell, la punctul de lucru al SC Iporo Com SRL Braşov şi în biroul lui Daniel Popescu.

Procurorii anticorupţie fac percheziţii şi la sediul social al SC Radioteleviziunea Transilvania SRL, în spaţiie folosite de către Antonie Cristina-Iuliana şi de primarul Scripcaru.

Percheziţiile vizează acuzaţii de abuz în serviciu în legătură cu încheierea unor contracte de vânzare - cumpărare sau prestări servicii de către SC CET SA Braşov sau SC Tetkron SRL, societăţi deţinute de UAT Municipiul Braşov cu SC Bepco SRL Ghimbav, societate controlată de Simina Costan şi de Călin Filimon Costan (asociat grupul ICCO), precum şi de Mihai David, fost director Hidroelectrica SA, prin care s-a urmărit devalizarea celor două societăţi şi scoaterea acestora de pe piaţa energiei în favoarea Bepco.

În perioada 2010-2011, reprezentanţii SC CET SA şi Tetkron SRL, societăţi având ca unic asociat Municipiul Braşov, au încheiat cu Bepco SRL contracte de vânzare-cumpărare sau prestări servicii cu încălcarea normelor legale, producând un prejudiciu de peste un milion de euro în patrimoniu municipiului Braşov, sumă care reprezintă folos necuvenit pentru Bepco SRL.

George Scripcaru are 48 de ani, este căsătorit şi are un copil, fiind absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Între anii 1992 şi 1998 a ocupat funcţii de conducere în cadrul Organizaţiei de Tineret a PD, fiind apoi preşedinte APR Braşov (din 1998), iar apoi preşedinte al Organizaţiei Judeţene PD Braşov, vicepreşedinte PD, preşedinte al Organizaţiei Judeţene PD-L Brasov, vicepreşedinte PD-L.

Între anii 1996-2000, George Scripcaru a fost consilier local în cadrul Primăriei Braşov, între anii 2000 şi 2004 a fost viceprimar al municipiului Braşov, iar de zece ani este primar al municipiului Braşov.

Potrivit declaraţiei de avere din 26 mai 2014, George Scripcaru are o casă de 350 de metri pătraţi în Braşov, deţinută împreună cu soţia sa, şi cumpărată în anul 2006, cu teren aferent în suprafaţă de 1075,18 metri pătraţi.

Primarul nu are alte proprietăţi imobiliare, nici maşină, şi nici conturi sau depozite bancare. În schimb, el are contractate trei credite: unul din 2007 cu scadenţă în 2032, cu o valoare de 79.602 de lei, iar celelalte din 2008, scadente în 2036, în valoare de 53.200 de euro şi, respectiv, 33.400 de euro.

Venitul total încasat de Scripcaru în anul 2013 din indemnizaţie a fost de 48.036 lei, în timp ce soţia sa a oţinut un salariu anual de 18.900 lei.

În anul 2011, DNA anunţa că prefectul de atunci al Braşovului, Ion Gonţea, şi primarul municipiului, George Scripcaru, erau cercetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru corupţie, fapte identificate în cadrul anchetei privindu-l pe fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Ionel Spătaru, potrivit unor surse judiciare.

Contactaţi de corespondentul MEDIAFAX, atât primarul Braşovului, George Scripcaru, cât şi prefectul Ion Gonţea au declarat, la vremea respectivă, că nu ştiu nimic despre o anchetă a DNA în care ar fi cercetaţi pentru abuz în serviciu şi complicitare la luare de mită în dosarul în care este cercetat şi fostul şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici