Scrisori „intime” semnate de Prinţesa Diana vor fi scoase la vânzare. Cine era destinatarul şi care e valoarea estimată a unei scrisori

Scrisori şi felicitări „intime” scrise de mână de Prinţesa Diana către fosta menajeră a familiei sale urmează să fie vândute la licitaţie, scrie BBC.

Urmărește
2931 afișări
Imaginea articolului Scrisori „intime” semnate de Prinţesa Diana vor fi scoase la vânzare. Cine era destinatarul şi care e valoarea estimată a unei scrisori

Scrisori „intime” semnate de Prinţesa Diana vor fi scoase la vânzare. Cine era destinatarul şi de la cât pornesc licitaţiile

Scrisorile au fost trimise lui Violet Collison - pe care Diana o cunoştea simplu sub numele de „Collie” - menajera de la Park House de pe domeniul Sandringham, acolo unde prinţesa şi-a petrecut copilăria.

Collie a rămas apropiată de Prinţesa Diana şi i-a trimis cadouri atât ei, cât şi prinţilor William şi Harry, pentru care Diana a răspuns cu scrisori de mulţumire şi felicitări de Crăciun.

Una dintre scrisori, scrisă pe hârtie de notiţe de la Palatul Buckingham, a fost trimisă cu doar trei săptămâni înainte de nunta Dianei cu Prinţul Charles, potrivit BBC.

Luke Macdonald, director la Sworders auctioneers, a declarat că scrisorile erau „atât de intime”.

„Faptul că dorea să spună un mulţumesc special - pentru cadouri deşi mici - spune cu adevărat cât de bună, generoasă şi grijulie era Diana”, a adăugat el.

Casa unde vor avea loc licitaţiile a declarat că scrisorile scrise de Prinţesa Diana au atras un mare interes din întreaga lume, în special din Statele Unite.

De asemenea, sunt incluse fotografii înrămate şi felicitări de Crăciun, precum şi invitaţiile doamnei Collison atât la nunta Prinţesei Diana cu Prinţul Charles în 1981, cât şi la înmormântarea ei în 1997.

Unele scrisori individuale au o valoare estimată pentru licitaţie între 800 şi 1200 de lire sterline, însă este de aşteptat ca preţul de vânzare să fie unul mai mare decât atât.

Loturile vor fi vândute marţi, 30 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici