- Home
- Social
- (09.09.2024, 15:49)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Se construieşte primul oraş pe Marte. Primele nave spaţiale fără echipaj vor ajunge în doi ani
În doi ani, primele nave spaţiale fără pilot vor ajunge pe Marte, iar dacă totul va merge bine, astronauţii se vor îmbarca peste 4 ani, urmând ca în decurs de 20 de ani să vedem primele oraşe destinate să primească colonii umane, susţine în postările sale de pe platforma X magnatul Elon Musk, care a scris despre una dintre cele mai vizionare intenţii ale sale: să meargă pe planeta roşie.
Urmărește
15999 afișări
Se construieşte primul oraş pe Marte. Primele nave spaţiale fără echipaj vor ajunge în doi ani
Elon Musk, care între timp este pe cale să devină primul trilionar din lume până în 2027, explică faptul că „primele nave spaţiale destinate planetei Marte vor fi lansate peste doi ani, când se va deschide următoarea fereastră de transfer Pământ-Marte”.
Iniţial, vor fi fără echipaj, pentru a testa fiabilitatea aterizării intacte pe Marte. Dacă acele aterizări merg bine, primele zboruri cu echipaj către Marte vor avea loc peste 4 ani. În viziunea sa, „rata de zbor va creşte exponenţial, cu scopul de a construi un oraş autosuficient în aproximativ 20 de ani”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Va fi necesar, explică vizionarul, să fim „multiplanetari”. „SpaceX a creat prima etapă de rachetă complet reutilizabilă şi, mai important, a făcut reutilizarea durabilă din punct de vedere economic. A face viaţa multiplanetară este în mod fundamental o problemă de cost pe tonă pe Marte.
În prezent, costă aproximativ un miliard de dolari pe tonă de sarcină utilă de pe suprafaţa lui Marte. Trebuie îmbunătăţit la 100.000 USD/tonă, pentru a construi acolo un oraş auto-susţinut, aşa că tehnologia trebuie să fie de 10.000 de ori mai bună. Extrem de greu, dar nu imposibil”.
Cursa spaţială îl include şi pe Jeff Bezos, care, în urmă cu câteva zile, a anunţat zborul inaugural pentru luna octombrie al noii rachete reutilizabile New Glenn, de transport greu, de la Blue Origin, un concurent direct al rachetelor SpaceX Falcon Heavy şi Starship.
Starship, de la SpaceX (pentru care testele continuă), va fi folosită în schimb într-o versiune modificată, pentru a ateriza primii astronauţi pe Lună în timpul misiunii Artemis 3, programată pentru septembrie 2026.
Citește pe alephnews.ro: ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe