Se construieşte primul oraş pe Marte. Primele nave spaţiale fără echipaj vor ajunge în doi ani

În doi ani, primele nave spaţiale fără pilot vor ajunge pe Marte, iar dacă totul va merge bine, astronauţii se vor îmbarca peste 4 ani, urmând ca în decurs de 20 de ani să vedem primele oraşe destinate să primească colonii umane, susţine în postările sale de pe platforma X magnatul Elon Musk, care a scris despre una dintre cele mai vizionare intenţii ale sale: să meargă pe planeta roşie.

Urmărește
15999 afișări
Imaginea articolului Se construieşte primul oraş pe Marte. Primele nave spaţiale fără echipaj vor ajunge în doi ani

Se construieşte primul oraş pe Marte. Primele nave spaţiale fără echipaj vor ajunge în doi ani

Elon Musk, care între timp este pe cale să devină primul trilionar din lume până în 2027, explică faptul că „primele nave spaţiale destinate planetei Marte vor fi lansate peste doi ani, când se va deschide următoarea fereastră de transfer Pământ-Marte”.

Iniţial, vor fi fără echipaj, pentru a testa fiabilitatea aterizării intacte pe Marte. Dacă acele aterizări merg bine, primele zboruri cu echipaj către Marte vor avea loc peste 4 ani. În viziunea sa, „rata de zbor va creşte exponenţial, cu scopul de a construi un oraş autosuficient în aproximativ 20 de ani”.

Va fi necesar, explică vizionarul, să fim „multiplanetari”. „SpaceX a creat prima etapă de rachetă complet reutilizabilă şi, mai important, a făcut reutilizarea durabilă din punct de vedere economic. A face viaţa multiplanetară este în mod fundamental o problemă de cost pe tonă pe Marte.

În prezent, costă aproximativ un miliard de dolari pe tonă de sarcină utilă de pe suprafaţa lui Marte. Trebuie îmbunătăţit la 100.000 USD/tonă, pentru a construi acolo un oraş auto-susţinut, aşa că tehnologia trebuie să fie de 10.000 de ori mai bună. Extrem de greu, dar nu imposibil”.

Cursa spaţială îl include şi pe Jeff Bezos, care, în urmă cu câteva zile, a anunţat zborul inaugural pentru luna octombrie al noii rachete reutilizabile New Glenn, de transport greu, de la Blue Origin, un concurent direct al rachetelor SpaceX Falcon Heavy şi Starship.

Starship, de la SpaceX (pentru care testele continuă), va fi folosită în schimb într-o versiune modificată, pentru a ateriza primii astronauţi pe Lună în timpul misiunii Artemis 3, programată pentru septembrie 2026. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici