Se reiau târgurile educaţionale. Universităţi din Europa, în căutare de studenţi români

Se reiau din această lună târgurile educaţionale internaţionale. Universităţi importante din Europa vin să întâlnească studenţii în 5 oraşe din România, pentru prima dată după momentele de vârf ale pandemiei.

Urmărește
308 afișări
Imaginea articolului Se reiau târgurile educaţionale. Universităţi din Europa, în căutare de studenţi români

Se reiau târgurile educaţionale. Universităţi din Europa, în căutare de studenţi români

Primul astfel de târg are loc pe 10 iunie la Constanţa, care va fi urmat pe 11 iunie de un târg la Galaţi, iar pe 12 iunie la Bucureşti, fiind organizate de consultantul educaţional IntegralEdu. Ediţiile World Education Fairs vor continua cu Iaşi pe 13 Iunie şi Timişoara pe 14 Iunie.

Potrivit unui comunicat al IntegralEdu, pentru anul în curs, procesul de înscriere la unele universităţi din străinătate este activ până la sfârşitul lunii iunie, iar tinerii interesaţi pot bifa până la 5 opţiuni, inclusiv aplicarea pentru burse internaţionale, dacă vorbim strict de Marea Britanie.

„Aici toate cursurile au început să se organizeze în format fizic. Cu excepţia specializărilor de medicină alături de universităţile OXBRIDGE (Oxford-Cambridge), care au locurile completate, înscrierile pentru alte domenii continuă până pe 30 iunie. Trebuie menţionat că la târgul de la Bucureşti, universităţile din Marea Britanie şi consultanţii educaţionali vor susţine prezentări legate de procedurile de admitere, dar şi de obţinere a vizelor şi burselor pentru UK. Un punct important este legat şi de împrumuturile de studiu care încă se pot obţine de la statul britanic în acest an. Modalităţile de accesare ale acestor împrumuturi vor fi prezentate la acestă edişie a WEF”, a declarat Ana Maria Papp, Business Development Manager IntergralEdu.

În contextul actual, interesul pentru studiile în străinătate se află într-o creştere consistentă inclusiv pentru destinaţii ca Irlanda, Suedia, Danemarca, Belgia, Italia, Germania sau Austria.

Conform organizatorilor, la târgul World Education Fair (WEF) vor fi prezente universităţi importante din Olanda, în contextul în care taxele unversitare oficiale din această ţară au fost reduse la un sfert, pentru primul an de studiu, la 542 euro pentru studiile de licenţă.

„Olanda este o destinaţie de studiu din ce în ce mai populară pentru tinerii din Uniunea Europeană, şi din punct de vedere al costurilor. Guvernul olandez a decis prin programul National Education Agreement să vină în sprijinul studenţilor în condiţiile date de criza coronavirus, oferind acest suport de reducere a taxei de studiu pentru cei care intră în septembrie în primul an, dar şi pentru cei care sunt anul 2, însă cuantumul ajutorului fiind mai mic. Tinerii pot opta de asemenea atât pentru împrumuturi consistente care să acopere studiile sau costurile de trai, dar şi pentru granturi de studiu de până la 380 euro/lună oferite de statul olandez”, precizează Ana Maria Papp.

Universităţile internaţionale din domeniul HoReCA sunt pregătite să-i informeze pe tinerii pasionaţi despre oportunităţile de programe specializate în acest domeniu. Printre universităţile europene din domeniul ospitalităţii care vor fi prezente în România în perioada 10-14 iunie la WEF se numără Ecole hôtelière de Lausanne, HTMi Hotel and Tourism Management Institute, HotelSchool the Hague, American Hotel Academy şi Swiss Education Group.

La eveniment vor fi prezenţi experţii educaţionali IntegralEdu care vor ajuta cu toate informaţiile de care au nevoie tinerii din România, inclusiv despre universităţi care nu sunt prezente ca expozanţi. Un expert va fi alături de aplicant pe tot parcursul procesului de aplicare şi admitere, contribuind astfel la un proces facil şi corect pe întreaga durată a formalităţilor de admitere.

La târgul educaţional WEF vor fi prezente şi licee de top din Marea Britanie şi Elveţia, precum şi instituţii care oganizează tabere educaţionale.

„Marea Britanie rămâne destinaţia preferată de familiile din România pentru studiile gimnaziale şi liceale. În acelaşi timp constatăm un interes crescut al acestora pentru noi destinaţii de studiu din Europa sau America de Nord. Elveţia ocupă de asemenea, un loc important în preferinţele elevilor români, fiind în continuare una dintre cele mai performante dar şi sigure opţiuni atât pentru studiile de lungă durată cât şi pentru programele din timpul vacanţelor de vară sau de iarnă. În contextul sanitar actual şi comparativ cu anii anteriori, numărul solicitărilor pentru studii gimnaziale şi liceale în străinătate, prezintă un trend ascendent considerabil”, explică Raluca Niculae, Manager Departament Licee, IntegralEdu.

De asemenea, sunt oferite tabere recreative şi academice, individuale sau de grup, în destinaţii precum: Elveţia, Italia, Germania, Spania, Austria şi Malta. Restricţiile de călătorie se diminuează treptat în aşa fel încât ne asteptăm ca şi alte destinaţii să fie în curând accesibile pentru desfăşurarea cursurilor de vară, au mai transmis organizatorii.

Conform acestora, în această vară, se organizează tabere inclusiv în Marea Britanie, iar elevii români împreună cu alţi cursanţi proveniţi din ţările incluse pe „amber list”, se pot bucura de un program activ, pe durata celor 5 zile de izolare.

Participarea la târguri este gratuită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici