- Home
- Social
- IAŞI, (26.03.2019, 22:40)
- Laura Petrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
„Se vede pe imagini că elevul nu leşina”. Mitropolia Moldovei face public un film în apărarea preotului acuzat că a lovit un copil | VIDEO
Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a făcut public, marţi, un film în apărarea preotului profesor de religie, acuzat că a lovit un copil la şcoală, după ora de reliţie. „Am vrut să dezamorsăm ceva din minciunile spuse”, au transmis reprezentanţii Mitropoliei.
Urmărește
9003 afișări
„Se vede pe imagini că elevul nu leşina”. Mitropolia Moldovei face public un film în apărarea profesorului preot acuzat că a lovit un copil | VIDEO
Pe imaginile surprise de camerele de supraveghere se vede ieşind din şcoală un grup de elevi, între care şi cel despre care s-a spus că a fost lovit de profesor, însă nu se vede preotul acuzat că a lovit copilul.
Filmul a fost postat de purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu, pe pagina sa de Facebook. Acesta a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că prin publicarea imaginilor a vrut să dezamorseze „ceva din minciunile spuse”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Am vrut să dezamorsăm ceva din minciunile spuse. Avem mărturii, reprezentanţii noştri au vorbit şi la şcoală. Se vede pe imagini că elevul nu leşina, nu-l aleargă preotul, nu e plin de sânge”, a declarat Constantin Sturzu.
Pe Facebook, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a afirmat că există „argumente pentru a susţine că acuzaţiile sunt, în covârşitoarea lor majoritate, cu totul nefondate”.
„Evaluând cazul preotului profesor acuzat că ar fi agresat vineri, 22 martie 2019, la ora prânzului, un copil de la Şcoala Primară din localitatea Baranca (judeţul Botoşani), avem argumente pentru a susţine că acuzaţiile sunt, în covârşitoarea lor majoritate, cu totul nefondate. (...) Pe primele secvenţe se poate vedea cum iese din şcoală copilul care acuză că ar fi fost lovit, urmat de alţi copii. Este primul care iese, alergând, şi singurul care poartă şi haine de culoare vişinie. Nu se vede niciun preot ieşind după ei şi ameninţând, deşi special este lăsată filmarea să curgă până la minutul 1 şi 10 secunde al montajului pe care-l puteţi urmări.Pe secvenţele următoare se mai poate vedea, pe o înregistrare făcută cu alte două camere de supraveghere publică, cum copilul merge fără nici un fel de probleme spre casă. Aceste secvenţe sunt, credem, edificatoare pentru a respinge fără dubii măcar o parte dintre acuzaţii”, arată purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
Acesta afirmă că speră ca şi celelalte aspecte, cu privire la ceea ce s-a întâmplat în clasă, să fie lămurite în cel mai scurt timp.
Preotul „l-a prins de urechi şi l-a scos afară”
Sturzu menţionează că, în urma discuţiilor cu reprezentanţii Primăriei şi Şcolii din localitate, s-a ajuns la concluzia că preotul se bucură de reputaţie bună, acesta fiind apreciat inclusiv de primar, care nu este de religie ortodoxă
Sturzu precizează că preotul „l-a prins de urechi şi l-a scos afară”, pe elev, după ce acesta ar fi încercat să-l lovească cu piciorul.
„Acel copil, nefiind de confesiune ortodoxă, nu avea obligaţia de a participa la ora de religie, dar putea asista cu condiţia să nu deranjeze. Nu i s-a cerut nici un fel de implicare în activitatea didactică, cu atât mai puţin să facă rugăciunea de la final sau să facă semnul Crucii. De-a lungul orei a deranjat în multe feluri clasa şi chiar a adresat numeroase injurii şi ameninţări la adresa preotului. Nu dăm detalii pentru că nu ne dorim să stigmatizăm acel copil. La ieşirea din clasă, când preotul l-a rugat să-i spună tatălui său să vină la şcoală, acel băiat a dat să-l lovescă pe preot cu piciorul, moment în care acesta l-a prins de urechi şi l-a scos afară. A fost o reacţie de moment, de scurtă durată. Aşa cum am afirmat în toate declaraţiile, nimic, absolut nimic nu poate scuza această reacţie a preotului”, a mai spus reprezentantul Mitropoliei.
Sturzu adaugă că, totuşi, „de aici până la acuzaţiile că l-ar fi dat cu capul de pereţi până la sânge, că preotul ar fi ieşit afară şi i-ar fi ameninţat şi pe ceilalţi copii, că acel copil ar fi leşinat şi căzut într-un şanţ - e o distanţă uriaşă”.
Două anchete au loc în judeţul Botoşani după ce mama unui elev în vârstă de 11 ani de la şcoala din localitatea Baranca a cerut intervenţia medicilor, spunând că fiul ei a fost tras de urechi şi lovit cu capul de perete de către un profesor de religie.
Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani declarau, pentru MEDIAFAX, că a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, pentru a se stabili ce s-a întâmplat cu exactitate la o şcoală din judeţ.
Surse judiciare spuneau că un elev în vârstă de 11 ani de la şcoala din localitatea Baranca a fost agresat, în timpul orei de religie, chiar de către profesor, un preot din altă localitate. Mama elevului a sunat la 112 şi a cerut intervenţia medicilor, spunând că fiul ei a fost tras de o ureche şi lovit cu capul de perete, pentru că făcea gălăgie la ore. Copilul a fost transportat la spital, având urechea ruptă.
La rândul său, inspectorul şcolar general al ISJ, Gabriel Hârtie, a declarat, pentru MEDIAFAX, că o comisie anchetează cazul.
Iniţial, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că o decizie în acest caz va fi luată la finalizarea anchetelor începute deja de Poliţie şi Inspectoratul Şcolar, însă preotul nu va mai preda religie.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Secţia pentru procurori ar urma să se pronunţe astăzi pe două acţiuni disciplinare pentru Kovesi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe