Sebastian Bodu a dat în judecată Transelectrica pentru aprobarea dividendelor suplimentare

Sebastian Bodu, fostul preşedinte al ANAF, a dat în judecată Transelectrica, unde deţine o acţiune, solicitând suspendarea hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor care a aprobat acordarea dividendelor suplimentare în valoare de 170 de milioane de lei, potrivit unui comunicat publicat de BVB.

Urmărește
245 afișări
Imaginea articolului Sebastian Bodu a dat în judecată Transelectrica pentru aprobarea dividendelor suplimentare

Sebastian Bodu a dat în judecată Transelectrica pentru aprobarea dividendelor suplimentare

Bodu, care deţine o acţiune din Transelectrica, cere, în instanţă, suspendarea hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor nr. 11 din data de 16 octombrie 2017, în care a fost votată acordarea dividendelor în valoare de 170,7 milioane de lei din profitul nerepartizat în anii anterior către acţionari, la solicitarea Guvernului.

„Prin cererea formulată, reclamantul, domnul Sebastian Bodu, solicită emiterea unei ordonanţe preşedinţiale împotriva CNTEE Transelectrica S.A., prin care să se dispună suspendarea hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor nr. 11 din data de 16.10.2017 până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anulare pe dreptul comun. Hotărârea AGA menţionată a fost atacată şi cu acţiune în anulare pentru nelegalitate, după cum susţine domnul Sebastian Bodu, însă până la acest moment companiei nu i-a fost comunicată, fiind în procedură preliminară de regularizare a cererii”, se arată în comunicatul transmis către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

La termenul de judecată din data de 27 octombrie 2017, instanţa a dispus din oficiu amânarea judecării cauzei pentru data de 10 noiembrie 2017, ca urmare a faptului că a omis să îi pună în vedere lui Bodu obligaţia de a achita taxa judiciară de timbru în valoare de 20 de lei.

„În situaţia în care se admite cererea reclamantului, ordonanţa preşedinţială este executorie, conform art. 997 alin. 2 cod procedură Civilă, cu consecinţa suspendării efectelor Hotărârii AGA nr. 11/16.10.2017. În această ipoteza, CNTEE Transelectrica SA va putea să declare apel în termen de 5 zile de la pronunţare şi să solicite suspendarea executării până la judecarea apelului numai cu plata unei cauţiuni”, se mai arată în comunicat.

„În ipoteza în care s-ar respinge apelul, efectele Hotărârii AGA se vor suspenda până la soluţionarea definitivă a dosarului având ca obiect acţiune în anulare introdusă pe calea dreptului comun”, informează Transelectrica.

Statul român, prin Ministerul Economiei, este acţionar majoritar al companiei Transelectrica, cu o participaţie de 58,68%. În urma acordării dividendelor, fiecărui acţionar i-ar reveni o sumă de bani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici