- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Seceta din acest an nu va afecta resursele de apă din România
Directorul Administraţiei Naţionale "Apele Române", Marius Postelnicescu, a spus că anul acesta lunile iulie şi august sunt secetoase, însă mai puţin decât anul trecut, de aceea nu se pune problema insuficienţei resurselor de apă.
Seceta din acest an nu va afecta resursele de apă din România (Imagine: Mediafax Foto)
"Iulie şi august sunt luni secetoase, însă nu la nivelul anului 2007. Precipitaţiile sunt de scurtă durată, locale, care vor estompa din scăderea pânzei de apă din subteran. Nu avem informaţii că puţurile din subteran sunt secate sau au scăzut, în comparaţie cu perioada similară a anului trecut, când în jur de 15.000 de puţuri erau secate", a spus Marius Postelnicescu, într-o conferinţă de presă de joi.
El a mai precizat că există întâlniri lunare cu reprezentanţii din domeniul energetic, unde se discută despre exploatarea principalelor resurse de apă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
"Am impus celor de la Hidroelectrica anumite limite, să nu uzineze mai mult decât trebuie apa din lacurile de acumulare din România. Avem asigurat aproape 82 la sută din volumul de apă în cele mai mari lacuri din România. Nu se mai pune problema insuficienţei resurselor de apă anul acesta, există suficientă apă în perioada următoare pentru populaţie, industrie şi agricultură'", a precizat Postelnicescu.
Cu toate acestea, există probleme cu sistemul de irigaţii în anumite zone din România, precum Podişul Moldovei, Bărăgan, Câmpia Olteniei şi anumite zone din Banat, unde temperaturile sunt foarte ridicate. Însă, în aceste zone, reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi cei ai Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) trebuie să facă investiţii pentru asigurarea necesarului de apă pentru irigaţii.
Potrivit cronologiei fenomenelor naturale din România prezentate de Postelnicescu, în 2003 a fost secetă şi s-a înregistrat şi o tornadă la Ialomiţa, care a defrişat 170 de hectare de pădure, în 2005 au fost inundaţii, în 2006 Dunărea a ieşit din matcă în primăvară, în 2007 a fost secetă, iar în 2008 se înregistrează precipitaţii rapide, de scurtă durată, care provoacă inundaţii locale, pentru ca zilele care urmează să fie secetoase.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO