Secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Ţinta e ca în 2030 să circulăm pe autostradă până la Chişinău

  • Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu susţine că ţinta este ca în 2030 să se poată circula pe autostradă de la Bucureşti la Chişinău.
  • Declaraţia a fost făcută după o discuţie cu reprezentanţii ministerului de profil din Republica Moldova.
Urmărește
150 afișări
Imaginea articolului Secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Ţinta e ca în 2030 să circulăm pe autostradă până la Chişinău

Ionel Scrioşteanu susţine că a fost la Chişinău la invitaţia Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

În cadrul discuţiilor despre stadiul proiectelor feroviare şi rutiere pentru conectarea României şi Republicii Moldova, a fost analizat stadiul Autostrăzii Unirii A8, dar şi a tronsonului de autostradă care va lega Ungheni (RO) de Chişinău (MD).

„Ţinta noastră comună este ca în 2030 să putem circula de la Bucureşti la Chişinău pe autostradă”, susţine secretarul de stat.

Reprezentanţii celor două ministere au făcut o radiografie a stadiilor proiectelor aferente podurilor peste Prut şi a punctelor vamale din fiecare zonă a acestora, următorul punct vamal care va avea control coordonat fiind Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiuleşti - Galaţi.

„Referitor la infrastructura feroviară, am discutat despre posibilităţile de dezvoltare a tehnologiilor informaţionale privind transportul feroviar de peste Prut în conformitate cu standardele de interoperabilitate şi securitate informatică impuse de Uniunea Europeană, având în vedere expertiza pe care o avem în procesul de integrare. Implementarea acestor proiecte este necesară pentru interconectarea sistemelor de transport ale Republicii Moldova cu sistemele de transport ale României, dar şi ale celorlalte ţări ce fac parte din Uniunea Europeană, reprezentând un pas important în procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană, pe care îl sprijinim”, mai spune Ionel Scrioşteanu într-o postare pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici