Secţia de Terapie Intensivă, dedicată bolnavilor Covid 19 dintr-un mare spital din ţară, a fost dotată cu o staţie de monitorizare centralizată

  • Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Galaţi are staţie de monitorizare centralizată.
  • Aparatul modern a fost achiziţionat printr-un program al Băncii Mondiale, desfăşurat cu contribuţia Guvernului României.
  • Noua staţie dublează capacitatea de monitorizare a pacienţilor în stare gravă, internaţi pe secţia COVID-19.
Urmărește
738 afișări
Imaginea articolului Secţia de Terapie Intensivă, dedicată bolnavilor Covid 19 dintr-un mare spital din ţară, a fost dotată cu o staţie de monitorizare centralizată

Staţia de monitorizare centralizată a fost montată la secţia ATI dedicată bolnavilor Covid 19. Reprezentanţii  spitalului gălăţean spun că aparatul va uşura munca asistentelor şi a medicilor şi va îmbunătăţi supravegherea pacienţilor în stare gravă.

Staţia cumpărată de Banca Mondială nu înlocuieşte sistemul folosit până în prezent şi fiecare pacient este în continuare urmărit de asistente cu ajutorul monitorului de lângă pat.

„Este o staţie de monitorizare centralizată. Caracteristica acestei staţii este că dublează practic activitatea de monitorizare a pacienţilor internaţi pe secţia COVID-19. Nu înlocuieşte monitorizarea pacienţilor, fiecare pacient care este internat la ATI, Secţia Covid, are propria monitorizare. Adică are monitor care este supravegheat de asistenta dinăuntru. O dublarea acestei monitorizări are loc prin această staţie centralizată”, a declarat presei, Mihaela Anghel, medic specialist ATI.

Staţia de monitorizare centralizată are şase monitoare care oferă informaţii în timp real despre situaţia pacienţilor. Astfel, arată orice tulburare de ritm, măsoară tensiunea arterială, temperatura şi saturaţia periferică a oxigenului, acesta din urmă fiind un indicator foarte important în cazul pacienţilor cu insuficienţă respiratorie.

„Particularitatea este că înglobează şase monitoare. Fiecare monitor ne ajută să putem supraveghea în timp real un traseu EKG, acest traseu poate arăta orice tulburarea de ritm care poate apărea, iar noi, din exterior, putem anunţa, interveni şi lua decizii de a stopa acea tulburare de ritm. Ce este particular este că noi, din exterior, avem posibilitatea de a porni şi a măsura tensiunea arterială în timp real. Cel mai important parametru pe care noi îl monitorizăm la pacientul cu insuficienţă respiratorie în cadrul bolii COVID este saturaţia periferică a oxigenului. De asemenea, doi senzori de temperatură, care ne ajută să monitorizăm în timp real temperatura pacientului. Este un instrument extrem de util care are multe beneficii”, a precizat dr. Mihaela Anghel.

În prezent, Secţia de Terapie Intensivă dedicată bolnavilor de Covid 19 are şapte paturi. Numărul locurilor se va dubla luna viitoare. În luna august, la Spitalul Judeţean vor ajunge nouă ventilatoare mecanice portabile comandate de Consiliul Judeţean Galaţi, cele mai multe urmând să fie folosite pentru bolnavii de Covid 19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici