Secţie a Spitalului Clinic de Urgenţă Craiova, închisă de 4 luni din cauza unor infecţii cu Clostridium Difficile, este în continuare neoperativă

Activitatea Secţiei Endocrinologie a Spitalului Clinic de Urgenţă din Craiova, cel mai mare spital din Oltenia, închisă în octombrie după ce mai mulţi pacienţi au fost depistaţi cu bacteria Clostridium Difficile, este în continuare suspendată. Conducerea despre bolnavi: se pot prezenta în ambulatoriu.

Urmărește
1232 afișări
Imaginea articolului Secţie a Spitalului Clinic de Urgenţă Craiova, închisă de 4 luni din cauza unor infecţii cu Clostridium Difficile, este în continuare neoperativă

Secţie a Spitalului Clinic de Urgenţă Craiova închisă de 4 luni din cauza unor infecţii cu Clostridium Difficile, este în continuare neoperativă

Activitatea Secţiei de Endocrinologie a fost suspendată în octombrie 2016, odată cu activitatea secţiilor Neurologie şi Diabet, după un control al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj la care mai mulţi pacienţi au fost depistaţi cu bacteria Clostridium Difficile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cu ocazia verificărilor, inspectorii sanitari au constatat şi că cele trei secţii aflate la etajul IX al Spitalului Judeţean sunt supraaglomerate şi au dat conducerii spitalului un termen de conformare de două săptămâni.

După o lună, secţiile Neurologie şi Diabet, au fost deschise, iar Endocrinologia, care dispunea de 25 de paturi, a rămas cu activitatea suspendată, deoarece conducerea unităţii sanitare vrea să mute această secţie, dar nu găseşte spaţiu.

"În prezent, activitatea Secţiei de Endocrinologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova este suspendată temporar, potrivit Deciziei nr.14/06.10.2016, emisă de Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj”, se arată într-un răspuns transmis de conducerea spitalului la solicitarea corespondentului MEDIAFAX.

În ceea ce-i priveşte pe posibilii pacienţi cu afecţiuni endocrinologice, conducerea unităţii medicale a răspuns că aceştia se pot prezenta în ambulatoriul integrat al spitalului.

În 6 octombrie 2016, Direcţia de Sănătate Publică Dolj a suspendat activitatea secţiilor de Neurologie, Endocrinologie şi Diabet din cadrul Spitalului de Urgenţă din Craiova. Direcţia de Sănătate Publică Dolj a făcut o anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova, după ce cinci pacienţi au fost depistaţi cu bacteria Clostridium Difficile, rezistentă la antibiotice, care provoacă diaree şi implicit deshidratare severă, putând duce la deces.

Pe lângă infecţii, inspectorii sanitari au constatat şi că secţiile sunt supraaglomerate.

“Secţiile sunt supraaglomerate. În acestă situaţie, dacă apare un caz de infecţie nosocomială, cum s-a şi întâmplat, nu îl pot izola. Aceste cazuri trebuie izolate într-un salon separat”, declara, la vremea respectivă, pentru MEDIAFAX, dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Problemele referitoare la supraaglomerare au apărut după ce, în iulie 2015, secţia de Neurologie a fost mutată de la etajul şase la etajul nouă. De atunci se tot vorbeşte despre transferarea secţiei de Endocrinologie, eventual în altă clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă, pentru a fi extinsă cea de Neurologie. Nici până în prezent nu a fost găsită o soluţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici