- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Secţii de terapie intensivă şi bloc operator pentru transplant hepatic, inaugurate la "Fundeni"
Institutul Clinic Fundeni este în plină reorganizare, unitatea având şi o echipă de conducere nouă, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, la inaugurarea secţiei de terapie intensivă şi a blocului operator pentru transplant hepatic.
"Suntem în plină reorganizare a institutului. Am venit să inaugurez secţiile de terapie intensivă şi blocul operator transplant hepatic pentru care statul a dat 11 miliarde lei vechi. Este unul dintre spitalele de care sistemul medical românesc are nevoie", a susţinut Cseke Attila.
Ministerul Sănătăţii a alocat actualei echipe manageriale alte 100 de miliarde lei vechi pentru reabilitarea altor secţii.
La rândul său, noul manager, conf. dr. Carmen Orban, a arătat că banii pe care Ministerul Sănătăţii i-a alocat recent vizează reabilitarea blocului operator de la boli digestive la transplant hepatic, a secţiei de urologie şi transplant renal, a curţii interioare şi a căilor de acces, a blocului alimentar, dar şi amenajarea tunelurilor de acces între clădiri, a aleilor, a parcărilor şi acensoarele.
"Este un spital cu o echipă de profesionişti, pe care doresc să îl aduc la standardele pe care le-a avut cândva", a spus managerul.
Cu ocazia inaugurării celor două clinici ministrul Sănătăţii a vizitat şi spaţiul pe care va fi construit noul Spital Regional de Urgenţă. El a spus cu această ocazie că unele secţii din actualul Institut Fundeni ar putea fi transferate la Spitalul Regional de Urgenţă, dar cu certitudine vor fi aduse secţii şi din alte unităţi sanitare.
"Vor fi transferate unele secţii din Institutul Fundeni în Spitalul Regional de Urgenţă, dar şi din alte spitale întrucât unitatea medicală nou creată trebuie să aibă mai multe clinici pe care Fundeniul nu le are", a mai spus Cseke Attila.
El a precizat că Spitalul Regional de Urgenţă va fi construit în parteneriat public - privat, dar va fi spital public, care va deservi toată populaţia, dar care, probabil, va avea management privat.
MS vrea să construiască în parteneriat public-privat o reţea de şase spitale regionale de urgenţă, în Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro, atât finanţarea, cât şi managementul urmând să fie private.
În Capitală, spitalul regional de urgenţă va fi construit pe platforma Fundeni, în zona situată lângă biserica unităţii sanitare. Spitalul care va fi construit la Fundeni va costa peste 200 de milioane de euro şi va avea o suprafaţă de 110.986 de metri pătraţi.
Autorităţile estimează că după 2-3 ani investiţia va intra pe profit, iar după alţi cinci ani de funcţionare, banii investiţi vor putea fi recuperaţi.
Companiile interesate de o astfel de colaborare cu statul trebuie să aibă o cifră de afaceri de cel puţin cinci milioane de euro şi un profit de 500.000 de euro pe an.
(Serviciul FOTO al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini)
ULTIMELE ȘTIRI
-
Călin Georgescu și soția sa, Cristela Georgescu, s-au adresat criticilor: „Nu putem să stăm în genunchi decât în fața lui Dumnezeu”
-
NEWS ALERT Israelul a aprobat acordul de încetare a focului în Liban
-
Călin Georgescu a intrat LIVE cu soţia şi a spus că astăzi se duce o luptă a "Arhanghelului Mihail cu Satana" în momentul în care vorbea de adversarii politici
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO