Secţiile de anestezie şi terapie intensivă din 41 spitale vor intra în reparaţii

Secţiile de anestezie şi terapie intensivă din 41 de spitale administrate de Ministerul Sănătăţii şi de autorităţile locale vor intra în reparaţii, pentru începerea lucrărilor fiind alocaţi peste 27,8 milioane de lei.

Urmărește
5 afișări

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat, printr-un Ordin de ministru, începerea Programului pentru reabilitarea secţiilor de anestezie şi terapie intensivă din mai multe spitale publice aflate atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi în cea a autorităţilor locale.

Astfel, pentru începerea lucrărilor de reabilitare şi reparaţii capitale la cele 41 de unităţi sanitare cu paturi a fost repartizată suma de 27.875.000 de lei.

"Am declarat că priorităţile anului acesta pentru investiţii sunt în domeniile oncologie şi terapie intensivă. După ce am alocat peste 150 de milioane de lei pentru programul de investiţii în secţiile şi centrele de oncologie din ţară, acum suntem în măsură să începem programul de investiţii în secţiile de ATI din mai multe spitale", a declarat Cseke Attila, citat într-un comunciat de joi al Ministerului Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a solicitat unităţilor sanitare o evaluare a necesarului de lucrări de reparaţii în secţiile ATI.

Cele mai multe fonduri au fost repartizate pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj - trei milioane de lei, Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu", Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara - câte două milioane de lei, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Oradea - 1,5 milioane de lei, Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL "Dorin Hociotă" Bucureşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu-Mare - câte un milion de lei.

În Bucureşti, au mai primit fonduri pentru reparaţiile din secţiile ATI Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca - 700.000 de lei, Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, precum şi Institutul Naţional de Endocrinologie "C.I. Parhon" - câte 400.000 de lei.

Spitalele care au primit fonduri pentru lucrări de reparaţii vor trebui să raporteze lunar rezultatele obţinute în luna anterioară, prin intermediul direcţiilor de sănătate publică.

Acţiunile care trebuie derulate de către spitale pentru modernizarea şi reabilitarea secţiilor ATI vor fi stabilite de către unităţile sanitare, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici