- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Secţiile de vot din judeţele Transilvaniei s-au deschis fără a fi semnalate incidente
Secţiile de votare din judeţele Transilvaniei s-au deschis, duminică dimineaţă, la ora 7.00, fără a fi semnalate incidente, astfel că aproape şase milioane de alegători din această regiune sunt aşteptaţi la urne, în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.
Secţiile de vot din judeţele Transilvaniei s-au deschis fără a fi semnalate incidente (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)
Duminică dimineaţă, reprezentanţii Birourilor Electorale Judeţene din Arad, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Sibiu, Sălaj, Covasna, Satu Mare, Cluj, Timiş, Maramureş, Mureş, Harghita, Hunedoara şi Alba au anunţat că secţiile din judeţ s-au deschis fără probleme.
În Cluj, toate cele 694 de secţii de votare s-au deschis la ora 7.00.
"Nu am primit vreo sesizare că nu s-ar fi deschis vreo secţie la ora stabilită, 7.00", a declarat, duminică dimineaţă, corespondentului MEDIAFAX, Călin Tuluc, membru în Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
În judeţul Cluj, 597.018 de persoane cu drept de vot sunt înscrise pe listele electorale permanente, fiind aşteptate, duminică, la urne pentru alegerile prezidenţiale.
În judeţ sunt deschise 694 de secţii de votare, din care 97 sunt secţii speciale.
În judeţul Alba, sunt aşteptaţi la urne 322.400 de cetăţeni cu drept de vot şi au fost organizate 513 secţii de votare, din care 79 speciale.
Majoritatea secţiilor de votare din Alba sunt amenajate în cămine culturale, şcoli generale, licee sau grădiniţe, însă există cazuri în care acestea funcţionează într-un fost cinematograf, în incinta unui bazin olimpic sau în sediul unor societăţi comerciale. În localitatea Sibişeni, comuna Vinţu de Jos, secţia de votare funcţionează în casa parohială. De asemenea, locuitorii din satele Cărpiniş, Reciu şi Secăşel votează în sediile fostelor CAP-uri, iar în Ocna Mureş o secţie de votare este amenajată în Clubul Vânătorilor din localitate. În Şugag, secţia de votare este amenajată în clădirea Muzeului Etnografic din localitate.
Cele 79 de secţii speciale sunt înfiinţate în gări, autogări, primării, şcoli sau cămine studenţeşti. La Alba Iulia, sunt două secţii de votare speciale, una în gară şi alta într-un cămin studenţesc, la Sebeş în autogară, iar la Teiuş, Vinţu de Jos şi Blaj în gări.
În judeţul Arad, sunt aşteptaţi la urne 397.101 alegători, pentru care sunt amenajate 508 secţii de votare, din care 112 în municipiul Arad. În judeţ sunt înfiinţate 85 de secţii speciale, din care cinci în municipiul Arad.
În judeţul Bihor, sunt aşteptaţi la urne aproximativ 505.000 de cetăţeni cu drept de vot, din care 189.000 în Oradea.
Astfel, sunt amenajate 758 de secţii de votare, dintre care 106 speciale. În municipiul Oradea sunt 147 de secţii de votare, dintre care patru speciale - la Spitalul Clinic Judeţean, la Universitatea Oradea, în campusul universitar "Emanuel" şi la gara centrală.
În Bistriţa-Năsăud, la scrutin sunt aşteptaţi 260.685 de alegători, care îşi pot exprima opţiunea în 375 de secţii de votare, din care 313 permanente şi 62 speciale. În municipiul Bistriţa, funcţionează 57 de secţii de votare, iar în oraşele Năsăud, Beclean şi Sângeorz-Băi alte 29. În cele 58 de comune ale judeţului sunt 289 de secţii de votare.
Un număr de 235 de secţii de votare sunt amenajate în instituţii de învăţământ, 69 în instituţii de cultură, iar 71 în alte spaţii, precum primării, case de nunţi, sediul Clubului Rotary Bistriţa, autogări, spitale, dar şi la casa de vânătoare Beclean.
În judeţul Braşov, sunt aşteptaţi la urne 517.000 de alegători, din care circa 256.000 în municipiul Braşov.
Aici sunt organizate 510 secţii de votare.
În judeţul Covasna, 186.824 de alegători sunt aşteptaţi la urne.
În Covasna sunt 256 secţii de votare, din care 48 de secţii speciale. O astfel de secţie specială este deschisă în fiecare comună, trei în oraşul Covasna (la două hoteluri şi la Spitalul de Cardiologie), două în municipiul Sfântu Gheorghe (la Gară şi la Spitalul Judeţean) şi câte una în oraşele Târgu Secuiesc, Baraolt şi Întorsura Buzăului.
În judeţul Harghita, pe listele electorale sunt înscrise 271.375 de persoane cu drept de vot.
În cele 67 de unităţi administrative ale judeţului funcţionează 352 de secţii de votare, 69 dintre acestea fiind secţii speciale, destinate cetăţenilor aflaţi în tranzit prin localităţile harghitene. Din totalul secţiilor de votare, aproximativ două treimi sunt organizate în şcoli generale, licee şi grădiniţe.
În judeţul Hunedoara, peste 410.000 de persoane cu drept de vot sunt aşteptate la urnele amenajate în 598 de secţii de votare.
În Maramureş, sunt aşteptaţi la urne peste 420.000 de alegători, fiind deschise 78 de secţii de votare speciale. Cele mai multe secţii de votare speciale sunt în municipiul Baia Mare, la gară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi la sediul Universităţii de Nord Baia Mare.
În judeţul Mureş, sunt aşteptaţi la urne 487.011 de cetăţeni cu drept de vot.
Aici sunt amenajate 645 de secţii de votare, din care 105 secţii speciale. Dintre acestea din urmă, patru sunt deschise în municipiul Târgu Mureş (două la căminele studenţeşti, una la Grupul Şcolar Electromureş şi una la Autogară), iar restul - câte una în fiecare municipiu, oraş şi centru de comună din judeţ.
În Satu Mare, un număr de 319.000 de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi, duminică, la urne, în cele 334 de secţii amenajate în localităţile judeţului. Pe lângă acestea sunt şi 64 de secţii de votare speciale. În municipiile Satu Mare şi Carei, secţiile speciale sunt amenajate în gară, iar în celelalte localităţi în şcoli ori în căminele culturale.
În Sălaj, pe listele electorale permanente sunt înscrise aproximativ 200.000 de persoane.
În acest judeţ sunt organizate 296 de secţii de votare (din care circa 200 sunt în şcoli şi licee), la care se adaugă 62 de secţii de votare speciale, unde vor putea vota doar cei care nu se află în localitatea de domiciliu, după completarea unei declaraţii pe propria răspundere că nu mai votează şi în alt loc.
În judeţul Sibiu, sunt înscrişi pe listele electorale permanente 375.408 de alegători.
Pentru ca sibienii să îşi exercite dreptul de vot, sunt organizate, în total, 471 de secţii de votare. Dintre acestea, 71 sunt secţii speciale, în care sunt aşteptaţi să voteze cei aflaţi în tranzit prin judeţul Sibiu. Opt dintre aceste secţii speciale sunt în municipiul Sibiu, una în gară, una în aeroport, trei în spitale şi restul în căminele studenţeşti.
În judeţul Timiş, sunt înregistrate 602.103 de persoane cu drept de vot, fiind organizate 689 de secţii de votare, dintre care 106 sunt secţii speciale.
Din cauza numărului mare de persoane care au stat la cozi să voteze în secţiile speciale, la primul tur al alegerilor, numărul cabinelor de vot din aceste secţii a fost suplimentat pentru scrutinul de duminică.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:51
-
astăzi, 10:43
Ruşii au atacat infrastructura energetică din regiunea Nikolaev din Ucraina