Sectorul 1: Linie telefonică de urgenţă pentru bucureştenii afectaţi de caniculă

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 1 a înfiinţat o linie telefonică prin care bucureştenii pot solicita asistenţă medicală de urgenţă, în perioada caniculei, ca alternativă la serviciile de ambulanţă.

55 afișări
Imaginea articolului Sectorul 1: Linie telefonică de urgenţă pentru bucureştenii afectaţi de caniculă

Sectorul 1: Linie telefonică de urgenţă pentru bucureştenii afectaţi de caniculă (Imagine: Mediafax Foto)

Persoanele cărora li se face rău din cauza temperaturilor foarte ridicate din această perioadă pot suna la numărul de telefon 9644, pentru a solicita asistenţă medicală de urgenţă de la Centrul Medical Caraiman, din sectorul 1, informează Primăria Sectorului 1.

Cetăţenii sensibili la temperaturi mari, care nu se pot deplasa cu uşurinţă, vor fi asistaţi medical la domiciliu, în caz de necesitate.

Mai multe echipe formate din medici şi asistenţi sociali ai DGASPC vor examina în jur de 220 de persoane expuse îmbolnăvirii în timpul caniculei, aflate în evidenţa Primăriei Sectorului 1 al Capitalei, şi le vor măsura tensiunea arterială.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au amenajat, de asemenea, un punct de prim ajutor în incinta Centrului Medical Caraiman.

Mai multe corturi pentru distribuirea apei au fost amplasate de autorităţi în zonele aglomerate din sectorul 1: În Piaţa Domenii (vizavi de piaţă), în Piaţa 1 Mai (în faţa magazinului La Fourmi), în Piaţa Victoriei (la ieşirea din staţia de metrou spre Aviatorilor), în Piaţa Romană (ieşirea de metrou dinspre coloane), Piaţa Universităţii (ieşirea de metrou dinspre Teatrul Naţional), Piaţa Chibrit (staţia de microbuze), Laromet (la capătul liniei de tramvai), Piaţa 16 Februarie (intrarea în Parcul Bazilescu), Aviaţiei şi Băneasa.

Asemenea puncte de alimentare cu apă se pot găsi şi în incinta spaţiilor subordonate Primăriei Sectorului 1 şi Consiliului Local al Sectorului 1, precum şi în mai multe magazine şi farmacii suficient de spaţioase.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis, pentru ziua de marţi, o avertizare de cod galben pentru şapte judeţe şi municipiul Bucureşti, unde se vor înregistra 37-38 de grade Celsius.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici