Securitatea naţională pe agenda CSAT: Planul de înzestrare 2025-2034 în centrul atenţiei

Planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2025 – 2034 a fost discutat joi la Palatul Cotroceni, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), condusă de Preşedintele Klaus Iohannis.

Urmărește
125 afișări
Imaginea articolului Securitatea naţională pe agenda CSAT: Planul de înzestrare 2025-2034 în centrul atenţiei

Securitatea naţională pe agenda CSAT: Planul de înzestrare 2025-2034 în centrul atenţiei

Joi, la Palatul Cotroceni, a avut loc o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de Preşedintele României, Klaus Iohannis. În cadrul întâlnirii, membrii Consiliului au discutat despre Planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2025 – 2034, un document considerat esenţial pentru corelarea nevoilor operaţionale cu resursele financiare disponibile pentru dotarea forţelor armate.

Schimbările recente în situaţia regională de securitate, cauzate de postura agresivă a Federaţiei Ruse, au determinat o reanalizare şi reprioritizare a programelor de înzestrare militară. Aceste ajustări vizează creşterea achiziţiilor de muniţii şi constituirea stocurilor necesare pentru a contracara noile ameninţări, se precizează în comunicatul oficial al Preşedenţiei.

România manifestă un interes crescut pentru dezvoltarea capacităţilor industriale pe teritoriul naţional, având ca scop asigurarea producţiei de tehnică militară modernă şi menţinerea echipamentelor în stare operaţională.

Această strategie va contribui la creşterea alocaţiilor bugetare pentru Apărare, având un impact direct asupra industriei de profil din România, care va beneficia de oportunităţi de transformare şi retehnologizare prin colaborări internaţionale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici