Şedinţă extraordinară la Mediu. Fechet: Suntem în alertă

Ministrul mediului, Mircea Fechet, a convocat vineri o şedinţă extraordinară a Consiliului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă. „Suntem în alertă”, spune pentru MEDIAFAX Mircea Fechet.

Urmărește
391 afișări
Imaginea articolului Şedinţă extraordinară la Mediu. Fechet: Suntem în alertă

Şedinţă extraordinară la Mediu. Fechet: Suntem în alertă

„La 12.00 este convocată o şedinţă extraordinară a Consiliului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv după ce, la 10.00, vom avea toate informaţiile, inclusiv avertizările hidrologice. Vom şti exact unde să ne concentrăm resursele. Duminică ne aşteptăm să fie ziua cea mai grea. Până atunci suntem în alertă”, spune pentru MEDIAFAX Mircea Fechet.

El precizează că debitul Dunării la intrarea în ţară este de 7.100 mc/s vineri dimineaţă.

„Pe Dunăre nu vom avea probleme, pentru că digurile de pe sectorul românesc pot suporta debite de peste 9.500 mc/s, însă ne uităm cu foarte multă atenţie pe cursurile de apă interioare. Ce pot să spun este că vom fi pregătiţi de intervenţie rapidă unde va ploua mai mult”, adaugă Fechet.

Ciclonul Ashley va genera precipitaţii care pot ajunge în Oltenia şi Muntenia la 80-100 l/ml, dar şi creşterea debitului Dunării la 9000-9500 mc/s. Pe râurile din trei bazine hidrografice ar putea fi emise avertizări cod roşu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fechet,
viituri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici