Sediul DSP Vaslui, luat cu asalt de zeci de asistente şi medici de la spitalele închise
Sediul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui a fost luat cu asalt, în cursul zilei de marţi, de zeci de asistente medicale şi de medici de la cele două spitale din judeţ care au fost închise de la 1 aprilie, în speranţa că-şi vor putea găsi un loc de muncă la o altă unitate sanitară din judeţ.
Peste 40 de cadre medicale de la spitalele din Negreşti şi Tutova, care au rămas fără serviciu în urma închiderii celor două unităţi sanitare de la 1 aprilie, au aşteptat ore întregi în sediul DSP Vaslui pentru a primi un loc de muncă la un alt spital din judeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Din păcate, majoritatea medicilor şi asistentelor nu au primit niciun răspuns favorabil, în condiţiile în care, în cele două zile stabilite de Ministerul Sănătăţii pentru redistribuirea personalului pe plan local, au fost încadrate nouă asistente şi un singur medic, dintr-un total de 61 de asistente şi 15 medici cărora le-au încetat contractele de muncă de la 1 aprilie la Negreşti şi Tutova.
"Oamenii au venit disperaţi la noi încă de la primele ore ale dimineţii în speranţa că nu vor rămâne pe drumuri. Au stat aici, pe holuri, până la închiderea programului, mulţi în culmea disperării pentru că nu au din ce trăi dacă nu vor fi reangajaţi. Din păcate, absorbţia de cadre medicale la nivelul judeţului Vaslui este foarte mică şi, chiar dacă am vrea noi, nu se pot face mai multe angajări în celelalte spitale vasluiene", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX şeful Serviciului Resurse Umane din cadrul DSP Vaslui, Carmen Boghiţă.
Potrivit sursei citate, mai există şanse ca o parte din asistentele medicale şi medicii rămaşi fără locuri de muncă să fie absorbiţi, miercuri, de spitalele din Vaslui, Bârlad şi Huşi.
"Noi am trimis astăzi (n.r.- marţi) o nouă adresă către spitalele din judeţ prin care le-am solicitat să ne precizeze concret ce mai pot angaja. Au termen până mâine să ne trimită un răspuns, însă din ce am discutat telefonic cu managerii spitalelor, cred că vor mai fi angajaţi maxim 24 de asistenţi şi şase medici. Restul trebuie să aştepte etapa a doua a redistribuirii, în spitalele din judeţele limitrofe", a mai precizat Carmen Boghiţă.
Spitalele din oraşul Negreşti şi comuna Tutova au fost cuprinse în lista celor 67 de unităţi sanitare cu paturi din întreaga ţară care şi-au încetat activitatea de la 1 aprilie, cu posibilitatea de a se transforma în cămine de bătrâni. Până acum, doar Spitalul Tutova din cele două unităţi sanitare vasluiene închise au accesat programul naţional "Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoane vârstnice", 30 de angajaţi ai unităţii fiind absorbiţi de azilul de bătrâni care se va înfiinţa în perioada următoare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO