Sediul Ligii "Miron Cozma", loc de priveghi pentru fetiţa lui Creţan - VIDEO

Sediul Ligii "Miron Cozma" din Rovinari a devenit, miercuri, loc de priveghi pentru cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu fiicei de 13 ani a lui Constantin Creţan, care a murit după ce a luat o supradoză de medicamente.

Urmărește
145 afișări
Imaginea articolului Sediul Ligii "Miron Cozma", loc de priveghi pentru fetiţa lui Creţan - VIDEO

Sediul Ligii "Miron Cozma", loc de priveghi pentru fetiţa lui Creţan

Liga al cărei preşedinte este Creţan are sediul în centrul oraşului Rovinari, pe pereţii acesteia şi pe uşile de la intrare fiind lipite până miercuri afişe cu Miron Cozma, dar şi cu candidaţi ai Partidului România Mare. Afişele respective, inclusiv cele cu Miron Cozma, au fost date jos miercuri, în locul lor, la intrarea în sediul organizaţiei, fiind aşezat un tablou cu fotografia adolescentei decedate.

Vasilica Creţan, fiica în vârstă de 13 ani a lui Constantin Creţan, unul dintre foştii lideri ai minerilor din Valea Jiului, a fost adusă, marţi seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, după ce a înghiţit o cantitate mare de medicamente xiofor, folosite de tatăl său în tratamentul pentru diabet.

Medicii au încercat timp de câteva ore să o resusciteze, însă miercuri, în jurul orelor 2.00, au anunţat familia despre decesul Vasilicăi Creţan.

Constantin Creţan a fost prezent, miercuri, la sediul Ligii împreună cu soţia şi cu alte rude ale sale, fostul lider sindical fiind văzut de mai multe ori plângând în hohote. Creţan a declarat corespondentului MEDIAFAX că o notă de şapte luată la teza de limba română, dar şi arestarea sa timp de trei ani pentru implicarea în mineriadele din 1999 au determinat-o pe fiica sa să îşi pună capăt zilelor.

"Era afectată de condiţia mea, în primul rând. Ea învăţa foarte bine, a luat opt şi ceva aici la teză la Rovinari, iar cei de la Inspectoratul Şcolar, la recorectare, le-au tăiat la toţi din note şi ei i-au dat un şapte de care mie nu mi s-a plâns. Dar ştiu că din cauza mea era traumatizată pentru că ştia că am stat în puşcărie nevinovat", a declarat Creţan.

Miron Cozma l-a sunat, miercuri, pe Constantin Creţan şi i-a transmis condoleanţe, fostul lider al minerilor din Valea Jiului urmând să participe la înmormântarea Vasilicăi Creţan.

Trupul neînsufleţit al fetei se va afla până joi la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, când medicii îi vor face necropsia pentru a stabili cauzele morţii. Sicriul cu trupul fiicei lui Creţan va fi adus apoi la Rovinari, la sediul Ligii "Miron Cozma", sediu aflat în apropierea apartamentului familiei, data înmormântării nefiind încă stabilită.

Video Stirileprotv.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici