Şefii CJ Iaşi ce au găsit în birouri aparate de interceptare vor să lucreze într-un cort, ca protest

Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei, au anunţat, marţi, că intenţionează să îşi desfăşoare activitatea într-un cort, în faţa instituţiei, în semn de protest faţă de faptul că le-a fost montată aparatură de interceptare în birouri.

Urmărește
34 afișări

Cei doi vicepreşedinţi ai CJ Iaşi, liberalul Victor Chirilă şi social-democratul Constantin Adăscăliţei, au anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să îşi desfăşoare activitatea într-un cort, în faţa clădirii CJ, dotat cu laptopuri, birouri şi un telefon fix.

Vicepreşedinţii CJ Iaşi au precizat că au solicitat aprobare de la primărie pentru amplasarea cortului respectiv.

"Programul de lucru la cort va fi 8.00-16.00. Vreau să ştiu de ce mi-au montat camera de filmat în pereţii biroului. Vreau să ştiu de ce suntem acuzaţi, cine a cerut anchetarea şi cine este procurorul de caz”, a afirmat vicepreşedintele CJ Victor Chirilă.

El a mai spus că prin intermediul avocatului său, vor fi depuse plângeri la SRI şi DNA Bucureşti, dar şi la comisiile parlamentare de specialitate, în legătură cu cazul de la Iaşi.

Săptămâna trecută, vicepreşedinţii CJ Iaşi Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei au descoperit camere de luat vederi instalate în pereţii birourilor lor din instituţie.

Direcţia Naţională Anticorupţie preciza că se fac verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care au fost dezvăluite acte procedurale autorizate de judecător în dosarul privind CJ Iaşi, în care se fac acte premergătoare urmăririi penale privind suspiciuni de corupţie.

"Ca urmare a informaţiilor vehiculate în spaţiul public generate de declaraţia făcută de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Chirilă Victor în legătură cu descoperirea în biroul său a unor obiecte de tehnică de monitorizare, Biroul de informare şi relaţii publice face următoarele precizări: Serviciul Teritorial Iaşi desfăşoară acte premergătoare urmăririi penale în legătură cu suspiciunea săvârşirii unor fapte de corupţie. În acest stadiu al anchetei penale, mai multe detalii nu pot fi date publicităţii", preciza Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un răspuns la o solicitare făcută de agenţia MEDIAFAX.

Joia trecută, cei doi vicepreşedinţi s-au prezentat la sediul DNA Iaşi, unde fuseseră citaţi. La ieşirea de la audieri, Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei au spus că au aflat de la procurorii DNA că pe numele lor există dosare penale, dar că nu li-au prezentat acuzaţiile care li se aduc şi nici nu li s-a spus dacă este vorba despre un denunţ sau o plângere formulată împotriva lor.

Tot joia trecută, a mers la DNA şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, el declarând, la ieşirea din instituţie, că a discutat cu procurorii anticorupţie despre modul în care au fost făcute interceptările în birourile celor doi vicepreşedinţi ai CJ.

În aceeaşi zi, Constantin Simirad a făcut o adresă către SRI prin care solicită verificarea tuturor birourilor şefilor din CJ pentru a stabili dacă există aparatură de interceptare. Ulterior, Simirad a anunţat că verificările făcute de reprezentanţii SRI s-au încheiat la sediul Consiliului Judeţean, fără a fi găsită aparatură de interceptare, însă aceste verificări vor fi extinse şi la direcţiile din subordinea CJ, inclusiv la unele spitale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici