- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şeful CJ Dolj: Somez Guvernul României să spună un "NU hotărât" depozitului nuclear de la Kozlodui
Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat, miercuri, că "somează" Guvernul de la Bucureşti să spună "un NU hotărât" ridicării unui depozit nuclear lângă Kozlodui, "indiferent" de ce se întâmplă cu relaţiile româno-bulgare, declarându-se surprins de "tăcerea" autorităţilor române în acest caz.
Şeful administraţiei doljene, Ion Prioteasa, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că depozitul nuclear care se va ridica lângă Kozlodui va afecta "cel puţin" 23 de localităţi, care se află pe malul Dunării, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Mă surprinde foarte mult tăcerea autorităţilor române în cazul Kozlodui, pentru că ce se petrece acolo ne va marca viaţa sau va marca viaţa acestei regiuni pe ani foarte mulţi. Depozitul pe care vor să-l construiască, de circa o sută de milioane de euro, la trei kilometri de centrala nucleară de la Kozlodui şi la patru kilometri de graniţa românească, va afecta cel puţin 23 de localităţi din apropriere. Va afecta inclusiv populaţia Craiovei", a declarat Prioteasa.
El apreciază că interesele "unilaterale" ale Bulgariei nu trebuie să-i afecteze pe români, el "somând" Guvernul de la Bucureşti să se opună construcţiei depozitului nuclear.
"O problemă unilaterală a Bulgariei afectează problemele României, iar statul român priveşte şi nu ia nicio atitudine. Din funcţia pe care o am şi cu puterea conferită de cei 125.000 oameni care m-au votat, somez cu toată puterea Guvernul român, ministrul Mediului să se pronunţe în acest caz şi să spună un «NU» hotărât existenţei unui depozit la Kozlodui, care se construieşte între 2012 şi 2014, din 2015 devine operaţional timp de 60 ani", a mai spus Ion Prioteasa.
Preşedintele CJ Dolj consideră că autorităţile de la Bucureşti ar trebui să se opună, "indiferent" ce se va întâmpla cu relaţiile româno-bulgare. "Eu cred că statului român nu-i indiferent ce se întâmplă cu partea de sud a României. Pe ultima sută de metri ar trebui să spunem, indiferent ce se întâmplă cu relaţiile româno-bulgare, că îi interesează pe toţi sănătatea celor 700.000 de oameni care trăiesc în Dolj", a mai spus Ion Prioteasa.
Şeful administraţiei doljene afirmă că mortalitatea populaţiei din judeţul Dolj din cauza cancerului a ajuns la zece la sută.
"Remarcăm faptul că în spitalele din Bucureşti doljenii sunt pe primul loc la operaţiile de glandă tiroidă, în mod special. Nimeni nu-şi explică de ce mortalitatea de cancer în această zonă a atins cifra de zece la sută, cel puţin. Nu putem să nu ne punem nişte întrebări dacă nu cumva sunt în legătură cu radiaţiile", a mai spus preşedintele CJ Dolj.
Ministerul Mediului a lansat în dezbatere publică, până pe 30 iunie, raportul privind impactul asupra mediului pentru proiectul demarat de Compania de stat "Deşeuri radioactive" (SE RAW) din Bulgaria, informează Gândul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Alegerile prezidenţiale au fost contestate la CCR. Se cere anularea primului tur
-
Se măreşte salariul minim brut de la 3.700 de lei la 4.050 de lei. De când va intra în vigoare
-
Rusia foloseşte bombardiere transferate din Ucraina în 1999
-
CCR se reuneşte joi pentru a decide în privinţa cererilor de anulare a prezidenţialelor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO