Şeful CJ Iaşi: SRI ar trebui încurajat să pună microfoane peste tot

Şeful Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Constantin Simirad, susţine că SRI ar trebui încurajat să pună microfoane peste tot, adăugând că de acest lucru sunt deranjaţi doar cei care au ceva de ascuns, precum cei doi vicepreşedinţi ai CJ în ale căror birouri a fost montată aparatură de interceptare.

Urmărește
8 afișări

Constantin Simirad a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă, că SRI ar trebui încurajat să pună microfoane peste tot, el apreciind că nu este normal să discreditezi instituţiile care luptă împotriva corupţiei, precum DNA sau Parchetul.

"Ar trebui să-i încurajăm pe cei de la SRI să pună microfoane peste tot. Dacă nu ai de ce să te temi, care e problema? Ce e aşa deranjant?”, a afirmat Simirad.

Totodată, şeful CJ Iaşi a spus că DNA a început un proces amplu de curăţire în diverse instituţii, iar "succesele sunt notabile”.

"S-a creat un curent că Pachetul, Justiţia şi Poliţia ar acţiona politic. Dacă aceste instituţii nu funcţionează, atunci statul funcţionează ca o adunătură coordonată de şefi mafioţi. Cei care le discreditează sunt interesaţi să o facă, sunt oameni care se tem că vor suporta consecinţele”, a afirmat Constantin Simirad.

El a spus că nu are nici un amestec în ancheta declanşată de DNA împotriva celor doi adjuncţi ai CJ Iaşi, liberalul Victor Chirilă şi social-democratul Constantin Adăscăliţei.

"Cum să dirijez eu DNA sau SRI? Aceste instituţii nu pot fi subordonate. S-a văzut ce s-a întâmplat şi cu secretarul general al Ministerului Administraţiei, care a fost arestat. Când este o anchetă în desfăşurare, ministerul nu avea cunoştinţă ce făcea DNA. Acelaşi lucru e valabil şi la Iaşi, unde nu ştiam de ancheta DNA la adresa celor doi vicepreşedinţi”, a spus Simirad.

Săptămâna trecută, vicepreşedinţii CJ Iaşi Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei au descoperit camere de luat vederi instalate în pereţii birourilor lor din instituţie.

Direcţia Naţională Anticorupţie preciza că se fac verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care au fost dezvăluite acte procedurale autorizate de judecător în dosarul privind CJ Iaşi, în care se fac acte premergătoare urmăririi penale privind suspiciuni de corupţie.

Joia trecută, cei doi vicepreşedinţi s-au prezentat la sediul DNA Iaşi, unde fuseseră citaţi. La ieşirea de la audieri, Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei au spus că au aflat de la procurorii DNA că pe numele lor există dosare penale, dar că nu li-au prezentat acuzaţiile care li se aduc şi nici nu li s-a spus dacă este vorba despre un denunţ sau o plângere formulată împotriva lor.

Tot joia trecută, a mers la DNA şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, el declarând, la ieşirea din instituţie, că a discutat cu procurorii anticorupţie despre modul în care au fost făcute interceptările în birourile celor doi vicepreşedinţi ai CJ.

În aceeaşi zi, Constantin Simirad a făcut o adresă către SRI prin care solicită verificarea tuturor birourilor şefilor din CJ pentru a stabili dacă există aparatură de interceptare. Ulterior, Simirad a anunţat că verificările făcute de reprezentanţii SRI s-au încheiat la sediul Consiliului Judeţean, fără a fi găsită aparatură de interceptare, însă aceste verificări vor fi extinse şi la direcţiile din subordinea CJ, inclusiv la unele spitale.

Vicepreşedinţii CJ l-au acuzat pe Constantin Simirad că ar fi în spatele acestei acţiuni, ei susţinând că Simirad ştia de amplasarea camerelor de luat vederi din birouri.

Marţi, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Iaşi au anunţat că intenţionează să îşi desfăşoare activitatea într-un cort, în faţa instituţiei, în semn de protest faţă de faptul că le-a fost montată aparatură de interceptare în birouri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici