- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.11.2015, 18:28)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul Floreasca: Incidente precum cel din Colectiv ridică probleme supra-acute pentru orice sistem de sănătate
Un incident precum cel din clubul Colectiv ridică probleme supra-acute pentru orice sistem de sănătate, pentru că niciun sistem de sănătate din lume nu este proiectat pentru dezastre, a declarat, vineri, la Ambasada Franţei, profesorul Ioan Lascăr.
Urmărește
188 afișări
Şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul Floreasca: Incidente precum cel din Colectiv ridică probleme supra-acute pentru orice sistem de sănătate (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)
"Niciun sistem de sănătate din lume nu este proiectat pentru dezastre. În astfel de cazuri, spiritul umanitar şi cel de colegialitate acţionează întotdeauna şi ţările vecine, prietene, partenerii de lungă durată îşi acordă ajutorul pe care noi, iată, îl simţim ca deosebit de valoros. Colegii francezi ne-au oferit expertiza dumnealor. Pe lângă colegii din Franţa, noi, medicii din România, ne-am bucurat şi de ajutorul colegilor din Israel, din Belgia, din Turcia, care şi-au oferit disponibilitatea pentru a ajuta sistemul de sănătate din România", a spus Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
Acesta a mai precizat că o bună parte dintre răniţi sunt încă în stare critică, evoluţia lor fiind determinată de circumstanţele producerii accidentului, cu totul şi cu totul deosebit.
"Circumstanţele producerii accidentului au generat un anume tip de leziuni, în care leziunea de suprafaţă sau tegumentară nu este cea dominantă. Azi suntem în a şaptea zi de la producerea tragediei şi cred că la 99 la sută dintre pacienţii care au necesitat intervenţii chirurgicale, mă refer la intervenţii care vizează leziuni aparente la nivelul tegumentului, acestea au fost deja rezolvate. Aceşti pacienţi au fost, chirurgical, rezolvaţi, însă rămân problemele legate de arsurile inhalatorii, care generează o evoluţie cu totul particulară şi cu o imprevizibilitate în ce priveşte prognostivul evolutiv. Prognosticul de gravitate este dat, în cea mai mare parte a cazurilor, de amploarea şi de gravitatea leziunilor respiratorii. Complicaţiile respiratorii majore sunt abia la început. Începâd din ziua a conea, a şasea, îşi arată «colţii» şi sigur că este de aşteptat să ne confruntăm în continuare cu creşterea numărului de decese", a mai spus profesorul Lascăr.
El a mai spus că toţi pacienţii intubaţi, care reprezintă cea mai mare parte a pacienţilor critici şi care au necesitat în proporţie aproape de 100% şi traheosteomii, au indicele de gravitate dat de arsura respiratorie.
"Leziunile inhalatorii, respectiv arsura dar şi inhalarea de substanţe toxice, au fost prezente şi demonstrate prin analizele efectuate la Institutul de Medicină Legală la cei care au decedat, deci prezenţa acestei duble afectări a aparatului respirator face ca dinamica complicaţiilor să fie una specifică. Complicaţiile respiratoprii pe care nu le putem controla chirurgical se evidenţiază începând cu ziua a patra, a cincea, a şasea, până în ziua a 10-a. De asemenea, tot acum îşi face prezenţa şi insuficienţa renală şi apar şi celelalte complicaţii, acestea fiind primele şi cele mai grave, dar care sunt legate şi de particularităţile individuale", a mai spus Lascăr.
El a mai afirmat că este prematur să spună cineva câţi pacienţi au şanse de supravieţuire, dar medicii le acordă toată îngrijirea necesară pentru a le spori şansele.
Citește pe alephnews.ro: Cheltuielile pentru încoronare regelui Charles au fost dezvăluite. Cât plătește Marea Britanie pentru monarhie
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Doi pacienţi răniţi în incendiul din Colectiv şi internaţi la Spitalul SRI, transferaţi în Olanda
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a aflat…
CANCAN.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe