Şeful clinicii Sabyc şi secretara, cercetaţi în libertate
Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni, ca şeful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, şi secretara acestuia, Cecilia Borza, să fie cercetaţi în libertate, cu interdicţia de a părăsi Capitala, în dosarul privind traficul de ovule, instanţa admiţând cererea lor de liberare sub control judiciar.
Şeful clinicii Sabyc şi secretara, cercetaţi în libertate (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a admis recursurile lui Harry Mironescu şi Ceciliei Borza împotriva deciziei instanţei inferioare prin care le-au fost respinse cererile de liberare sub control judiciar.
În cazul celor doi, instanţa a impus o serie de obligaţii pentru a fi cercetaţi în libertate, cum ar fi să nu părăsească Bucureştiul pe perioada ceretărilor, să nu ia legătura cu celelalte persoane cercetate sau cu victimele din dosarul privind traficul de ovule, să se prezinte în faţa poliţiştilor după programul stabilit şi în faţa instanţelor sau a procurorilor ori de câte ori sunt chemaţi. De asemenea, Harry Mironescu are interdicţie de a profesa ca medic pe perioada cercetărilor.
Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, Harry Mironescu şi Cecilia Borza urmând să fie eliberaţi din arest.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Curtea de Apel Bucureşti a judecat, vineri, contestaţiile şefului clinicii Sabyc, Harry Mironescu, şi Ceciliei Borza, decizia fiind pronunţată luni.
Tribunalul Bucureşti decisese, în 20 august, ca Harry Mironescu şi Cecilia Borza să rămână în arest, respingându-le cererile de liberare condiţionată sub control judiciar.
Tribunalul Bucureşti arăta în motivarea hotărârii privind-o pe Cecilia Borza (25 de ani) că aceasta ar putea împiedica desfăşurarea procesului, apreciind că acuzaţiile care i se aduc sunt grave, "în condiţiile în care comercializarea de ovule feminine este interzisă deoarece reprezintă o formă de exploatare a femeilor şi o nesocotire a valorilor etice, existând mai multe persoane care au donat în repetate rânduri ovocite care au fost implementate unor femei diferite, rezultând astfel, în final, copii care (genetic) sunt fraţi".
În privinţa lui Harry Mironescu, judecătorul Tribunalului Bucureşti preciza în motivare că se impune menţinerea în arest pentru a-l împiedica să mai facă alte infracţiuni ori să îngreuneze bunul mers al urmăririi penale.
De asemenea, instanţa a criticat faptul că Harry Mironescu şi-a folosit experienţa profesională de o viaţă pentru fertilizarea in vitro în clinica Sabyc, "ceea ce este şi mai grav, independent de susţinerea sa că mobilul care l-a determinat să acţioneze astfel a fost salvarea cuplurilor de infertilitate". Şi în privinţa lui Harry Mironescu, instanţa a apreciat că cercetarea în arest are drept scop şi "ocrotirea siguranţei şi ordinii publice".
O altă cerere formulată de Harry Mironescu, de liberare provizorie pe cauţiune, a fost respinsă definitiv, săptămâna trecut, de Curtea de Apel Bucureşti, după ce Tribunalul Bucureşti admisese solicitarea.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO