Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, arestat pentru 20 de zile

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, Nicolae Sebastian Secoşan, reţinut de procurorii anticorupţie sub acuzaţia că a luat mită în formă continuată de la comercianţi de produse etnobotanice, a fost arestat, joi seară, pentru 20 de zile, de Tribunalul Bihor.

Urmărește
22 afișări

Nicolae Sebastian Secoşan, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, de DNA Oradea, în urma unei acţiuni de prindere în flagrant, a fost prezentat, joi după-amiază, Tribunalului Bihor, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, şi nu a făcut nicio declaraţie jurnaliştilor prezenţi pe holurile instanţei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dezbaterea cererii de arestare preventivă a lui Secoşan s-a derulat în cameră de consiliu, timp de două ore şi jumătate şi, deşi judecătorul Ovidiu Galea anunţase la începutul procesului că pronunţarea urma să se facă în şedinţă publică, în final jurnaliştilor li s-a interzis accesul în sala de dezbateri în care se aflau Secoşan, familia şi apărătorii săi.

Joi seară, judecătorul Cristian Monenci, purtătorul de cuvânt al Tribunalului, a anunţat că instanţa a admis cererea de arestare preventivă a DNA Oradea, însă nu pe 29 de zile, cât ceruseră procurorii, ci pentru 20 de zile.

Nici avocaţii şefului CJPC Bihor, nici inculpatul nu au făcut declaraţii presei.

După anunţarea sentinţei, Secoşan a fost condus imediat de escortă la duba Poliţiei, încătuşat.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea îl cercetează pentru luare de mită pe Nicolae Sebastian Secoşan, comisar şef la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, în perioada iulie 2010 - ianuarie 2011 Nicolae Sebastian Secoşan a pretins şi a primit diferite sume de bani de la reprezentantul legal al unei întreprinderi familiale din Oradea care se ocupă cu comercializarea de produse etnobotanice, denunţător în cauză.

"Sumele au fost primite cu titlu de mită pentru a nu-i aplica denunţătorului sancţiuni contravenţionale severe ori alte măsuri legale cu prilejul efectuării unor acţiuni de control pe linia protecţiei consumatorilor", potrivit procurorilor DNA.

Secoşan a fost prins, miercuri, în flagrant delict imediat după ce a primit de la denunţător suma de 300 de euro. Procurorii anticorupţie orădeni au dispus reţinerea acestuia.

Procurorii menţionau că în acest dosar mai este urmărită penal o persoană.

Potrivit unor surse judiciare, acţiunea de prindere în flagrant delict a avut loc miercuri dimineaţă, la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor.

Sebastian Secoşan a fost numit la comanda Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor în urmă cu doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici