- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şeful Consiliului Judeţean Covasna propune realizarea unui cadastru al Ţinutului Secuiesc
Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, ales în conducerea Consiliului Administrativ "Ţinutul Secuiesc" al UDMR, a propus, vineri, realizarea unui cadastru al Ţinutului Secuiesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a propus, vineri, imediat după constituirea Consiliului Administrativ "Ţinutul Secuiesc" al UDMR, în conducerea căruia a fost ales, realizarea unui cadastru al Ţinutului Secuiesc, paralel cu cel naţional.
Potrivit propunerii lui Tamas Sandor, înregistrările în cadastrul Ţinutului Secuiesc ar trebui să fie voluntare, iar toţi cei care deţin sau au deţinut terenuri în zona respectivă să se poată înscrie online.
Preşedintele Consiliului Administrativ "Ţinutul Secuiesc" al UDMR, Peter Ferenc, a declarat jurnaliştilor că această evidenţă ar ajuta cadastrul existent la nivel naţional.
"Facem cadastrul acestei zone, pentru că din punct de vedere cadastral nu stăm foarte bine, deşi există titluri de proprietate. Ne gândim să facem pentru această regiune un nou cadastru. Bineînţeles că este o muncă extrem de mare, unde pot ajuta doar administraţiile publice locale care au acest suport. Şi bineînţeles, dacă îl facem nu este nimic rău, doar atât că ştim exact cum stăm în această regiune", a spus Peter Ferenc.
El a subliniat că acest cadastru nu are "nimic împotriva" celui existent la nivel naţional.
"Este o evidenţă pe care o ţinem noi, nu e nimic împotriva altui tip de cadastru, ci doar o evidenţă clară, ca fiecare localitate şi fiecare unitate administrativ-teritorială să ştie evidenţa terenurilor pe care le are. E vorba de un cadastru foarte clar, pe care nu îl avem momentan. Ar fi un lucru deosebit dacă am putea realiza acest lucru", a arătat Peter Ferenc.
Reprezentanţii UDMR în administraţiile publice locale din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna au constituit, vineri, la Târgu Mureş, Consiliul Administrativ "Ţinutul Secuiesc", unul din cele trei consilii administrative regionale (alături de cele din Partium şi Banat) care, potrivit modificărilor aduse statutului Uniunii la Congresul de la Oradea, vor trebui să răspundă mai uşor la necesităţile administraţiilor publice locale din regiune.
Consiliul Administrativ "Ţinutul Secuiesc" al UDMR, din care fac parte câteva zeci de reprezentanţi ai Uniunii din administraţia publică locală din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, şi-a ales vineri, un for de conducere format din şapte persoane, al cărui preşedinte a fost desemnat primarul din Sovata, Peter Ferenc.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a apreciat că acest consiliu va fi "o anticameră a intereselor regionale ale Ţinutului Secuiesc".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Călin Georgescu și soția sa, Cristela Georgescu, s-au adresat criticilor: „Nu putem să stăm în genunchi decât în fața lui Dumnezeu”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1008. Un depozit de muniţii al ruşilor de lângă Vovceansk a fost distrus de ucraineni / Biden cere Congresului să aloce încă 24 de miliarde de dolari pentru Ucraina
-
Donald Trump, propus pentru nominalizarea la Premiul Nobel pentru Pace 2025
-
NEWS ALERT Israelul a aprobat acordul de încetare a focului în Liban
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO