Şeful de cabinet al preşedintelui CIADO, ameninţat după interzicerea produselor etnobotanice

Şeful Reprezentanţei Permanente EURAD la Consiliul Europei, Gigel Lazăr, care e şi preşedintele executiv al Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului, afirmă că şeful de cabinet al preşedintelui CIADO, Radu Beraru, a primit ameninţări după interzicerea produselor etnobotanice.

Urmărește
246 afișări
Imaginea articolului Şeful de cabinet al preşedintelui CIADO, ameninţat după interzicerea produselor etnobotanice

Şeful de cabinet al preşedintelui CIADO, ameninţat după interzicerea produselor etnobotanice (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Reprezentanţei Permanente EURAD (Europe Against Drugs) la Consiliul Europei, Gigel Lazăr, care este şi preşedintele executiv al CIADO, a declarat, joi, la Târgu Mureş, că ameninţările au fost "expresii copilăreşti", de genul "Ai grijă că oricum suntem pe urmele tale" şi i-au fost transmise lui Rareş Beraru pentru că acesta este una dintre persoanele cele mai vizibile, deci mai expuse, din CIADO.

"Rareş Beraru, şeful de cabinet al academicianului Stolnici (Constantin Bălăceanu Stolnici, preşedintele CIADO România - n.r.) a început să primească ameninţări fantastice. Ameninţări de pe telefoane trimise de pe net, că am încercat să verificăm telefoanele. Şi de ce săracul Rareş? Rareş este cel mai expus om în relaţia cu terţii, în sensul în care se ocupă cu conferinţele de presă de la Bucureşti, de relaţionarea cu ambasadele, de relaţiile mele la Consiliul Europei. Numărul lui de telefon e cel mai vizibil pe toate invitaţiile", a declarat Lazăr.

Potrivit acestuia, Beraru ar fi primit în jur de zece mesaje de ameninţare.

"Pentru mine este un semnal de alarmă, e o afacere de 30 de milioane de euro. (...) Rareş este personajul expus, nu exacerbăm problema, dar întotdeauna trebuie să îţi iei măsuri de precauţie. Încă o dată zic: problema drogurilor chiar nu e o problemă de glumă", a conchis Gigel Lazăr.

Guvernul a interzis, printr-o ordonanţă de urgenţă, comercializarea a 36 de substanţe şi plante etnobotanice ce au fost trecute în lista drogurilor. Actul normativ a introdus în categoria drogurilor 27 de substanţe şi nouă plante etnobotanice cu efect halucinogen, odată cu intrarea în vigoare a actului normativ acestea nemaiputând fi deţinute şi comercializate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici