„Avem nevoie de o stabilitate legislativă poprie, ştiut fiind faptul că Legea 508 a suferit o serie de modificări de-a lungul timpului, care credem noi că pot fi înglobate într-un act unitar, nou, ceea ce ar da o eficienţă combaterii criminalităţii oragnizate”, a susţinut Codruţ Olaru, într-o conferinţă de presă pe tema bilanţului DIICOT pe anul trecut.
Potrivit lui Olaru, DIICOT şi-a propus continuarea ocupării schemelor de personal, instituţia funcţionând cu 80 la sută din posturi ocupate, deşi anul trecut a beneficiat de suplimetarea posturilor cu 50, care vor fi alocate serviciului judiciar, adică pocurori care vor susţine cauzele Direcţiei în faţa instanţelor de judecată.
DIICOT are 220 de procurori la nivelul întregii ţări.
Anul trecut, DIICOT a soluţionat 9.717 de dosare, înregistrând o creştere de 19,68 la sută faţă de 2010.
Procurorii DIICOT au cercetat 19.392 de persoane, întocmind 961 de rechizitorii, cu 3.315 inculpaţi, din care 1.609 arestaţi.
DIICOT a înregistrat 24 de hotărâri de achitare, respectiv 46 de inculpaţi (13 arestaţi preventiv).
Codruţ Olaru a precizat că majoritatea soluţiilor de achitare au fost date în dosare din 2000-2001, când DIICOT nu exista, însă infracţiunile reţinute sunt de competenţa Direcţiei, astfel că s-au înregistrat în statistica instituţiei pe anul trecut.