- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.04.2013, 17:30)
- Andrei Dumitrescu
Şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere: Poliţia nu a avut niciodată buget pentru siguranţa rutieră
Şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere din IGPR, comisarul şef Lucian Diniţă, a declarat, luni, că Poliţia nu a avut niciodată buget pentru siguranţa rutieră şi că România este singura ţară din UE care nu are adoptate o strategie naţională de siguranţă rutieră şi planul de măsuri aferent.
Urmărește
276 afișări
Şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere: Poliţia nu a avut niciodată buget pentru siguranţa rutieră (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)
Declaraţia a fost făcută la conferinţa "Progres Constant şi Durabil al Siguranţei Rutiere", care avut ca obiect siguranţa participanţilor la trafic şi care este organizată, la Palatul Parlamentului, de Poliţia Română şi Consiliul European pentru Siguranţa Transporturilor - ETSC, sub patronajul Camerei Deputaţilor.
Comisarul şef Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), a ţinut un discurs în care a declarat că siguranţa rutieră este cel mai important obiectiv al instituţiei pe care o reprezintă.
"Suntem singura ţară din Uniunea Europeană care nu are adoptate o strategie naţională de siguranţă rutieră şi planul de măsuri", a dezvăluit Diniţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Ofiţerul a adăugat, în acest sens, că, deşi până în 2020, obiectivul este reducerea cu 50 la sută a accidentelor rutiere, nu se investeşte niciun ban în siguranţă rutieră.
"Poliţia nu a avut niciodată buget pentru siguranţa rutieră!", a spus Diniţă.
Cu acelaşi prilej, şeful Poliţiei Rutiere a subliniat că un factor important în ce priveşte îmbunătăţirea siguranţa în trafic este educaţia rutieră.
"Educaţia rutieră trebuie făcută încă din şcoala primară. Omul trebuie să-şi însuşească elementele de educaţie în trafic de când este foarte tânăr, nu când ajunge la maturitate, pentru că atunci un om este mult mai greu de schimbat", a explicat Diniţă.
Lucian Diniţă a mai spus că, pe lângă educaţie, sunt foarte importante şi acţiunile organizate de poliţişti în trafic, soldate cu aplicarea fermă a legii. "Am organizat acţiuni, altele decât cele standard. În acest sens, am trimis poliţişti dintr-un judeţ în alt judeţ, pentru că este cunoscut faptul că, în judeţele mici, oamenii se cunosc între ei şi nu am vrut ca, din acest motiv, poliţiştii să fie indulgenţi cu unii şoferi", a precizat şeful Direcţiei Rutiere.
Potrivit statisticilor, în ultimii ani, s-a reuşit reducerea progresivă a mortalităţii rutiere în România, de la 3.065 de persoane decedate în accidente de circulaţie în 2008 (an de vârf în privinţa riscului rutier), la 2.018 în 2011, valoare situată sub cea înregistrată în anul 1988, în condiţiile unui parc auto cu mult crescut. Acest trend descendent s-a "plafonat" în 2012, când s-au înregistrat 2.040 de morţi în accidente rutiere, potrivit Poliţiei Române.
La deschiderea evenimentului au participat Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, Anghel Adreescu, secretar de stat şi şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul MAI, chestorul Florea Oprea, adjunct al Poliţiei Române, Cristian Ghibu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi Antonio Avenoso, director executiv al ETSC.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe