- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.04.2013, 17:30)
- Andrei Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere: Poliţia nu a avut niciodată buget pentru siguranţa rutieră
Şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere din IGPR, comisarul şef Lucian Diniţă, a declarat, luni, că Poliţia nu a avut niciodată buget pentru siguranţa rutieră şi că România este singura ţară din UE care nu are adoptate o strategie naţională de siguranţă rutieră şi planul de măsuri aferent.
Urmărește
276 afișări
Şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere: Poliţia nu a avut niciodată buget pentru siguranţa rutieră (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)
Declaraţia a fost făcută la conferinţa "Progres Constant şi Durabil al Siguranţei Rutiere", care avut ca obiect siguranţa participanţilor la trafic şi care este organizată, la Palatul Parlamentului, de Poliţia Română şi Consiliul European pentru Siguranţa Transporturilor - ETSC, sub patronajul Camerei Deputaţilor.
Comisarul şef Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), a ţinut un discurs în care a declarat că siguranţa rutieră este cel mai important obiectiv al instituţiei pe care o reprezintă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
"Suntem singura ţară din Uniunea Europeană care nu are adoptate o strategie naţională de siguranţă rutieră şi planul de măsuri", a dezvăluit Diniţă.
Ofiţerul a adăugat, în acest sens, că, deşi până în 2020, obiectivul este reducerea cu 50 la sută a accidentelor rutiere, nu se investeşte niciun ban în siguranţă rutieră.
"Poliţia nu a avut niciodată buget pentru siguranţa rutieră!", a spus Diniţă.
Cu acelaşi prilej, şeful Poliţiei Rutiere a subliniat că un factor important în ce priveşte îmbunătăţirea siguranţa în trafic este educaţia rutieră.
"Educaţia rutieră trebuie făcută încă din şcoala primară. Omul trebuie să-şi însuşească elementele de educaţie în trafic de când este foarte tânăr, nu când ajunge la maturitate, pentru că atunci un om este mult mai greu de schimbat", a explicat Diniţă.
Lucian Diniţă a mai spus că, pe lângă educaţie, sunt foarte importante şi acţiunile organizate de poliţişti în trafic, soldate cu aplicarea fermă a legii. "Am organizat acţiuni, altele decât cele standard. În acest sens, am trimis poliţişti dintr-un judeţ în alt judeţ, pentru că este cunoscut faptul că, în judeţele mici, oamenii se cunosc între ei şi nu am vrut ca, din acest motiv, poliţiştii să fie indulgenţi cu unii şoferi", a precizat şeful Direcţiei Rutiere.
Potrivit statisticilor, în ultimii ani, s-a reuşit reducerea progresivă a mortalităţii rutiere în România, de la 3.065 de persoane decedate în accidente de circulaţie în 2008 (an de vârf în privinţa riscului rutier), la 2.018 în 2011, valoare situată sub cea înregistrată în anul 1988, în condiţiile unui parc auto cu mult crescut. Acest trend descendent s-a "plafonat" în 2012, când s-au înregistrat 2.040 de morţi în accidente rutiere, potrivit Poliţiei Române.
La deschiderea evenimentului au participat Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, Anghel Adreescu, secretar de stat şi şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul MAI, chestorul Florea Oprea, adjunct al Poliţiei Române, Cristian Ghibu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi Antonio Avenoso, director executiv al ETSC.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe