Şeful Finanţelor Publice Ploieşti, plasat în arest la domiciliu, a fost arestat preventiv

Şeful Direcţiei Regionale de Finanţe Publice Ploieşti, Daniel Cristian Petre, plasat în arest la domiciliu de Tribunalul Prahova după ce DNA l-a reţinut sub acuzaţia de luare de mită, a fost arestat preventiv, marţi seară, Curtea de Apel admiţând contestaţia procurorilor în acest caz.

Urmărește
438 afișări
Imaginea articolului Şeful Finanţelor Publice Ploieşti, plasat în arest la domiciliu, a fost arestat preventiv

Şeful Finanţelor Publice Ploieşti, plasat în arest la domiciliu, a fost arestat preventiv (Imagine: Shuttterstock)

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au admis, marţi seară, contestaţia procurorilor DNA Ploieşti la decizia Tribunalului Prahova de plasare în arest la domiciliu a lui Daniel Cristian Petre, şeful Direcţiei Regionale de Finanţe Publice Ploieşti acuzat de luare de mită.

Petre fusese reţinut în 4 februarie de către procurorii DNA pentru mai multe infracţiuni de luare de mită şi prezentat, în ziua următoare, Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă, însă magistraţii instanţei de fond au dispus arestul la domiciliu.

Procurorii au contestat însă decizia, iar Curtea de Apel Ploieşti a admis, marţi seară, acţiunea, astfel că Daniel Cristian Petre a fost arestat preventiv.

Faptele de care este acuzat Daniel Cristian Petre ar fi fost săvârşite în perioada în care acesta era director executiv adjunct la Direcţia Economică din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, având atribuţii delegate de administrator public şi ulterior director executiv la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova.

Conform unui comunicat al DNA, în perioada aprilie - mai 2012 Daniel Petre a primit în trei rânduri, de la un denunţător, sumele de 20.000 de lei, 10.000 de lei şi respectiv 20.000 de lei, pentru ca, în calitate de director executiv adjunct la Direcţia Economică din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, cu atribuţii delegate de administrator public, să facă demersuri pentru favorizarea unei firme, în sensul atribuirii unei lucrări finanţate de CJ pentru modernizarea unui drum judeţean.

De asemenea, Daniel Petre este suspectat că a promis că va face demersuri şi pentru ca plăţile să fie făcute cu prioritate de către CJ către societatea respectivă şi pentru suplimentarea cu 20% din valoarea totală a lucrării, pe parcursul derulării contractului.

Ulterior, în aprilie 2013, înaintea sărbătorilor de Paşte, Daniel Petre, în calitate de director executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova, a primit de la acelaşi denunţător 10.000 de lei, pentru a favoriza aceeaşi firmă, la un control derulat de către inspectorii din subordinea sa.

”La acea vreme, agentul economic respectiv derula activităţi comerciale cu o altă firmă, între acestea fiind încheiate documente fictive în baza cărora se rulau sume importante de bani. Aceste aspecte au reprezentat obiectul unor infracţiuni de corupţie, fapte cercetate într-un dosar înregistrat la DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti şi finalizat cu rechizitoriu în cursul anului 2014”, spuneau procurorii DNA.

De asemenea, ca director executiv al DGFP Prahova, Daniel Petre a încercat, în cea de-a doua jumătate a anului 2013, să-l sprijine direct sau indirect pe denunţător, care era cercetat într-un dosar înregistrat pe rolul Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În acest context, printr-un intermediar, directorul DGFP Prahova i-a solicitat şefului serviciului nominalizat de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti să coordoneze activitatea de verificare în dosarul respectiv să numească pentru control o altă echipă, compusă din persoane agreate de inculpat.

Mai mult, în februarie 2014, Daniel Petre i-a chemat la biroul său pe toţi şefii de serviciu şi directorii responsabili de activitatea de inspecţie fiscală şi le-a solicitat ca toate echipele de inspecţie fiscală să facă, în luna respectivă, numai rambursări de TVA, ceea ce s-a şi întâmplat. La acea dată, erau în curs verificările dispuse de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, iar practic prin acest mod au fost întrerupte, cu consecinţa întârzierii soluţionării dosarului penal.

Daniel Cristian Petre a fost ridicat de procurorii DNA în urma unor percheziţii făcute la sediul Direcţiei de Finanţe Publice Ploieşti.

Surse judiciare declarau corespondentului MEDIAFAX că dosarul vizându-l pe Daniel Petre are legătură cu dosarul în care este implicat Răzvan Alexe, patron al mai multor firme, cercetat de DNA în cazul de corupţie al preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi al fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma.

Răzvan Alexe este inculpat şi într-un alt dosar, instrumentat de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, respectiv dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, în care este trimis în judecată şi fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici