Şeful IGPR: Unii lideri de sindicat lovesc toată ziua în Poliţie, îşi fac popularitate prin minciuni

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a acuzat sindicatele din Poliţie că se plâng nejustificat de lipsurile existente în cadrul instituţiei, iar unii lideri ai acestora "lovesc toată ziua în Poliţie" pentru a-şi face popularitate.

Urmărește
91 afișări
Imaginea articolului Şeful IGPR: Unii lideri de sindicat lovesc toată ziua în Poliţie, îşi fac popularitate prin minciuni

Şeful IGPR: Unii lideri de sindicat lovesc toată ziua în Poliţie, îşi fac popularitate prin minciuni (Imagine: Silviana Armat/Mediafax Foto)

Popa a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că "nu pune pumnul în gura unui sindicat", dar nu este de acord ca un sindicat care ar trebui să se ocupe de probleme sociale să se ocupe de cele profesionale ale poliţiştilor.

"În Ardeal, se spune că cineva se plânge ca muierea bătută de bărbat. Atâtea plânsete de la sindicate, să mă mai lase. Dacă vrei să spui «nu muncesc», spui că, de fapt, nu ai combustibil. Astea-s plânsete ieftine. Eu nu pun pumnul în gura unui sindicat, dar nu sunt de acord ca un sindicat care ar trebui să se ocupe de probleme sociale să se ocupe de cele profesionale ale poliţiştilor. Pe banii mulţi pe care îi iau unii, se duc şi toată ziua lovesc în Poliţie. Nu sunt de acord să îşi facă popularitate prin a spune minciuni despre Poliţie. Eu vorbesc despre un proiect, iar unii lideri de sindicat, care până mai ieri au avut calitatea de lucrători în Armata Română, vin să îmi dea mie lecţii despre cum trebuie reorganizată Poliţia", a spus Popa.

Întrebat dacă sesizările sindicatelor din Poliţie referitoare la unele lipsuri sunt nejustificate, şeful IGPR a răspuns afirmativ.

Chestorul Popa a precizat că vrea un parteneriat "foarte sănătos şi solid, un parteneriat în beneficiul poliţiştilor cu sindicatele".

"Cred într-o luptă sindicală dreaptă, onestă, dar parcă mi se pare că s-a trecut prea mult pe partea de populism. Sunt oameni în sindicate cu care pot purta o discuţie normală şi oamenii se preocupă de problemele care sunt în Poliţie, dar de aici şi până a lovi în fiecare zi în Poliţie cred că avem o problemă", a afirmat Popa.

Liviu Popa a recunoscut că sunt lipsuri în Poliţia Română.

"Sunt lipsuri, dar asta este tot ce poate oferi ţara. Problema este nu să ne plângem că nu avem, ci să ne gestionăm resursele pe care le avem în aşa fel încât să fim eficienţi în ceea ce facem. Fiecărui poliţist i-ar conveni să meargă cu maşina acasă, să îşi ducă acasă copilul de la şcoală şi nevasta şi să aibă o maşină la dispoziţie. Au uitat că patrularea se face, în toată lumea, pedestru. Fiecare vrea acum maşină sub fund, dacă se poate când are omul o problemă, să întoarcă gâtul în partea cealaltă, să nu vadă, să stea în maşină. Ne plângem că, vai, atâtea intemperii peste noi, dar de fapt noi vrem numai maşini", a spus Liviu Popa.

Popa a subliniat că Poliţia Română dispune de suficientă benzină pentru maşini şi că o sută de litri pe lună pentru o maşină este o cantitate rezonabilă.

"Avem suficientă benzină. O sută de litri de benzină pe lună zic că este o cantitate mai mult decât rezonabilă şi nu este cotă pe maşină, ci este o medie, având în vedere că unele maşini nu se folosesc. Dacă o maşină are nevoie de 500 de litri de benzină poate să folosească 500 de litri, doar să îşi dovedească eficienţa", a spus Popa.

Întrebat despre efectul reducerilor salariale din Poliţie, chestorul Popa a precizat că în 1997 salariul în Poliţie era în jur de 100 de dolari, iar acum este de 400 de euro, dar nu a auzit niciun poliţist să spună că trebuie să lucreze de patru ori mai mult.

"Primul lucru când s-au redus salariile cu 25 la sută a fost să se spună că muncim cu 25 la sută mai puţin", a spus şeful IGPR.

Acesta a afirmat că, la ora actuală, România este una dintre ţările sigure din Europa, existând foarte mult sacrificiu şi multă străduinţă din partea poliţiştilor.

"Ori de câte ori un om are o problemă, nu strigă mama sau tata, ci să vină poliţia. Cu toate acestea, avem o imagine care nu este una mulţumitoare. Vorbim de o anumită mentalitate şi vorbim şi de o perioadă de 50 de ani traversată care nu a fost benefică pentru Poliţie. Avem, însă, suficiente resurse să schimbăm această imagine, să facem vizibilă toată activitatea Poliţiei şi eforturile care se depun pentru ca gradul de siguranţă să fie ridicat, dar şi recunoscut", a spus Popa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici