Şeful Poliţiei Capitalei: Poliţiştii corupţi care nu-şi fac treaba trebuie să fie conştienţi că vor plăti
Şeful Poliţiei Capitalei, Vasile Viorel, a declarat, marţi, că poliţiştii corupţi care nu-şi fac treaba trebuie să fie conştienţi că vor plăti şi i-a atenţionat pe poliţişti că trebuie să-şi desfăşoare activitate pentru care sunt plătiţi.
Şeful Poliţiei Capitalei: Poliţiştii corupţi care nu-şi fac treaba trebuie să fie conştienţi că vor plăti (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)
Vasile Viorel a spus că poliţiştii învinuiţi în acest caz sunt doar din segementul de ordine publică, de la patrulare.
El a precizat că au fost delegaţi poliţişti de la toate secţiile din Bucureşti pentru a asigura un echilibru în desfăşurarea activităţii la Secţia 3, care are 111 poliţişti, din care 39 sunt agenţi de siguranţă publică, iar la datorie se se află în momentul de faţă zece poliţişti.
Şeful Poliţiei Capitalei a subliniat faptul că, "paradoxal", la Secţia 3 Poliţie, de unde sunt majoritatea celor învinuiţi, au fost arestate anul trecut 53 de persoane, cel mai mare număr de arestaţi de la toate secţiile de poliţie din Capitală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
El a mai spus că în 2011 au fost 1.900 de sesizări la adresa poliţiştilor Capitalei, dintre care 347 au fost direcţionate către Parchet şi 85 către Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), fiind vorba de 1.755 de poliţişti cercetaţi şi 112 măsuri disciplinare aplicate împotriva lor.
Vasile Viorel a adăugat că încă din mai 2010 Poliţia Capitalei a informat IGPR şi alte instituţii, pe baza informaţiilor proprii şi cele ale DGIPI, privind pe de o parte infracţiuni de corupţie, care au fost trimise la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi la DGA şi pe de altă parte probleme disciplinare ale poliţiştilor, asupra cărora s-au aplicat măsuri.
La acţiunea de marţi au participat 200 de poliţişti, care au avut de pus în executare 45 de mandate de aducere, din care au fost 39 executate.
"Îi asigur pe bucureşteni că poliţiştii Capitalei îşi fac treaba. În Bucureşti sunt 6.700 de poliţişti, iar numărul de persoane învinuite azi (n.r. marţi) este insignifiant", a spus Viorel Vasile.
Şeful Poliţiei Capitalei a mai precizat că poliţiştii de la infracţiuni economice au recuperat anul trecut 85.415.000 de lei, au fost primite şi soluţionate 225.505 apeluri la numărul 112 şi au fost destructurate 172 de grupări infracţionale, fiind arestate 1.022 de persoane.
Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au făcut, marţi dimineaţă, percheziţii la Secţiile 1 şi 3 de Poliţie din Capitală.
Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti cercetează 31 de agenţi de poliţie de la secţiilor 1 şi 3, pentru luare de mită, abuz în serviciu, favorizarea infractorului, complicitate la prostituţie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal sau tortură.
"În data de 06.01.2012, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale faţă de 31 de agenţi de poliţie din cadrul Secţiilor 1 şi 3 Bucureşti, pentru infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, favorizarea infractorului, complicitate la prostituţie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal sau tortură, după caz", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Capitalei remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.
În acest caz au fost emise 82 de mandate de aducere şi au fost solicitate Tribunalului Bucureşti 30 de autorizaţii de percheziţie, instanţa de judecată admiţând propunerile formulate, a precizat Parchetul Capitalei.
Poliţia Română a fost sesizată cu privire la suspiciuni de corupţie în cazul poliţiştilor de la secţiile 1 şi 3 de către conducerea Poliţiei Capitalei, IGPR sesizând mai departe Direcţia Generală Anticorupţie, care a început ancheta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX comisarul Christian Ciocan.
Potrivit unor surse judiciare, poliţiştii de la secţiile 1 şi 3 erau monitorizaţi de aproximativ patru luni, mai mulţi ofiţeri DGA fiind infiltraţi în cele două secţii.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO