Şeful Poliţiei din Cluj, chestorul Ioan Păcurar, a solicitat pensionarea

Şeful Poliţiei Judeţene Cluj, chestorul Ioan Păcurar, în cazul căruia ANI a constatat, anul trecut, o diferenţă de aproximativ 190.000 de euro între averea dobândită şi veniturile realizate de acesta, a solicitat conducerii Ministerului Afacerilor Interne să fie pensionat.

Urmărește
473 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei din Cluj, chestorul Ioan Păcurar, a solicitat pensionarea

Şeful Poliţiei din Cluj, chestorul Ioan Păcurar, a solicitat MAI pensionarea

"Începând cu 20 septembrie, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, chestorul Ioan Păcurar, a solicitat conducerii Ministerului Afacerilor Interne încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare. Cu acest prilej, domnul chestor de poliţie Ioan Păcurar adresează mulţumiri tuturor celor cu care a colaborat şi care l-au înţeles, sprijinit şi ajutat în activitatea profesională desfăşurată", se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Poliţia Judeţeană Cluj şi citat de corespondentul MEDIAFAX.

În CV-ul postat pe site-ul Poliţiei Române se menţionează că Păcurar, în vârstă de 53 de ani, a condus Poliţia Judeţeană Cluj din anul 2005, iar anterior a fost, timp de patru ani, şeful Serviciul Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Judeţene Cluj.

În anul 2008 a primit titlul de doctor al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) Cluj- Napoca, iar în anul 2006 a fost decorat de Preşedinţia României cu Ordinul "Bărbăţie şi Credinţă" în grad de Cavaler.

Potrivit presei locale, Corpul de control al ministrului de Interne, Radu Stroe, a făcut, în iulie acest an, un control la Poliţia Judeţeană Cluj care îl viza şi pe chestorul Ioan Păcurar, în condiţiile în care inspectorii ANI au constatat, în septembrie 2012, că acesta nu poate justifica diferenţa de circa 190.000 de euro între averea dobândită şi veniturile realizate.

"Veniturile realizate de către Ioan Păcurar, în perioada pentru care au fost identificate diferenţe semnificative (anii 2001, 2003, 2004, 2008, 2009, 2012) au fost în cuantum total de 840.164,76 lei, iar cheltuielile efectuate în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 1.559.012,30 lei. S-a constatat existenţa unei diferenţe semnificative, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 718.847,54 lei (aprox. 189.143 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Ioan Păcurar în perioada exercitării funcţiei publice", se arăta într-un raport al ANI.

Reprezentanţii ANI au sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de către Ioan Păcurar în perioada exercitării funcţiei publice, dar şi ANAF în vederea unor verificări cu privire la veniturile realizate în perioada 2006-2008, din chirii, în sumă de 181.410 lei şi 52.000 de euro.

De asemenea, ANAF a fost solicitată să verifice şi înstrăinarea de către Ioan Păcurar a unui imobil situat în Cluj-Napoca, "cu preţul oficial de 27.000 de euro, conform contractului de vânzare-cumpărare, în timp ce cumpărătorul a declarat că a achitat suma de 39.000 de euro".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici