- Home
- Social
- ALEXANDRIA, (18.11.2015, 20:01)
- Departamentul Corespondenti
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şeful Poliţiei Rutiere Teleorman primea mită bani, alimente şi ţuică, acasă sau la birou - surse
Şeful Poliţiei Rutiere Teleorman, comisarul Dănuţ Dobre, vizat în dosarul în care DNA a făcut percheziţii miercuri în judeţ şi în care un procuror a fost reţinut, este acuzat că a primit bani, alimente şi ţuică, acasă sau la biroul său, pentru a facilita, între altele, obţinerea de permise auto.
Urmărește
2701 afișări
Şeful Poliţiei Rutiere Teleorman primea mită bani, alimente şi ţuică, acasă sau la birou - surse
Potrivit unor surse judiciare, şeful Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Teleorman, comisarul Dănuţ Dobre, este acuzat de mai multe fapte de trafic de influenţă şi luare de mită, iar procurorul Ovidiu Toma, de la Parchetul Tribunalului Teleorman, este acuzat de luare de mită.
Sursele citate au precizat că la Serviciul Poliţiei Rutiere Teleorman şi la Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Compartimentul Regim Permise Conducere şi Examinări, din cadrul Prefecturii Teleorman ”au fost identificaţi mai mulţi ofiţeri şi agenţi de poliţie care desfăşurau activităţi infracţionale în legătură cu obţinerea frauduloasă, în schimbul unor sume de bani, a permiselor de conducere, precum şi în legătură cu intervenţii exercitate la poliţişti de la Serviciul Poliţiei Rutiere (agenţi constatatori) privind aplicarea unor sancţiuni mai blânde persoanelor contraveniente, şoferilor, în schimbul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Audieri pe bandă rulantă în Parlament ale noilor miniştri/ Propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei a fost aprobată de parlamentari/ Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor/ Tanczos Barna a fost audiat la Parlament şi a fost avizat favorabil pentru Ministerul Finaţelor
-
Tanczos Barna a fost audiat la Parlament. Viitorul ministru de Finanţe, avizat favorabil
-
Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor
În urma cercetărilor, anchetatorii au identificat mai multe situaţii în care şeful Poliţiei Rutiere Teleorman, Dănuţ Dobre, şi-ar fi folosit influenţa asupra unor subalterni, dar şi asupra unor persoane cu care colabora, pentru a ajuta şoferi care încălcaseră Codul rutier sau persoane care doreau să fie sigure că obţin permisul de conducere în urma examenului auto.
Conform surselor citate, în luna iulie, Dănuţ Dobre a intervenit pe lângă unul dintre subalternii săi pentru a-i da o sancţiune ”mai blândă (trei puncte penalizare)” unui şofer prins conducând în municipiul Alexandria cu o viteză ce depăşea viteza legală cu 20 de kilometri la oră. În schimbul acestei intervenţii, şoferul i-a dat şefului Poliţiei Rutiere Teleorman produse alimentare drept mită.
În aceeaşi lună, comisarul Dănuţ Dobre a primit, în biroul său de la IPJ Teleorman, o sumă de bani, ”în schimbul «protecţiei» pe care se angajase să i-o asigure unei persoane în cazul comiterii unor abateri la regulile de circulaţie”, precizează sursele citate.
Tot în iulie 2015, Dănuţ Dobre i-a promis unei persoane ”că-şi va trafica influenţa pe lângă agenţi şi ofiţeri de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Compartimentul Regim Permise Conducere şi Examinări, din cadrul Prefecturii Teleorman, pentru ca fiul acesteia să fie declarat «admis» la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, cu nerespectarea dispoziţiilor legale”, mai spun sursele judiciare.
În schimbul acestei intervenţii, comisarul ar fi primit diverse bunuri, care i-au fost trimise acasă printr-un intermediar.
De asemenea, în luna iulie, Dănuţ Dobre a convins doi poliţişti de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Compartimentul Regim Permise Conducere şi Examinări, să intervină pentru ca fiul unui apropiat de-al său să obţină permis de conducere categoria ”B”, iar un alt bărbat să fie admis la examenul pentru obţinerea permisului de conducere categoriile ”C” şi ”E”, mai arată sursele citate.
În schimbul acestei intervenţii, bărbatul respectiv i-a dat şefului Seviciului Poliţiei Rutieră, chiar în biroul său, bani şi doi litri de ţuică.
De asemenea, conform surselor citate, în perioada iunie - august, şeful Poliţiei Rutiere Teleorman a intervenit pe lângă procurorul Ovidiu Toma, pentru ca acesta să claseze un dosar.
În schimbul soluţiei de clasare, comisarul de poliţie ”şi-a traficat influenţa asupra unui agent de la examinări auto pentru ca acesta din urmă să-l declare «admis» la proba practică pe nepotul procurorului, care a obţinut permisul de conducere categoria «B», în luna septembrie”, conform surselor citate.
Procurorii DNA au făcut, miercuri dimineaţă, percheziţii în judeţul Teleorman, la Serviciul Poliţie Rutieră, Serviciul Permise Auto şi Înmatriculări şi la Parchetul Tribunalului Teleroman.
Direcţia Naţională Anticorupţie arăta, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, care ar fi fost comise în anul 2015.
În acest caz sunt vizaţi Şeful Poliţiei Rutiere Teleorman, comisarul Dănuţ Dobre, subalterni ai acestuia şi procurorul Ovidiu Toma, de la Parchetul Tribunalului Teleorman.
Miercuri seară, în urma audierilor de la sediul DNA, procurorii au dispus reţinerea acestuia, urmând ca joi să fie prezentat unei instanţe din Capitală, cu propunere de arestare preventivă.
La ora transmiterii acestei ştiri, la DNA este audiat şeful Poliţiei Rutiere Teleorman, comisarul Dănuţ Dobre.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Un cântăreț celebru, iubit de români, este prins într-un scandal uriaș! Fiul secret face dezvăluiri scandaloase: ”Când m-am născut, mama avea 15 ani, iar el 22!”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe