Video Şeful Salvamont Argeş, despre moartea fiului fostului ministru al Culturii, Răzvan Theodorescu: În 30 de ani nu am auzit ca cineva în România să moară muşcat de şarpe - VIDEO

Şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, declară, referitor la decesul fiului fostului ministru al Culturii, Răzvan Theodorescu, că în cei peste 30 de ani de când este salvamontist nu a auzit ca cineva să moară în România muşcat de şarpe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
8227 afișări

Şeful Salvamont Argeş îi sfătuieşte pe cei care sunt muşcaţi de şarpe să evite pe cât posibil să se mişte şi să solicite ajutor pentru ca în cel mult 6 ore să li se administreze ser antiviperinic.

"De peste 30 de ani de când sunt salvamontist n-am auzit ca cineva să moară ca urmare a unei muşcături de şarpe. Există trei specii de vipere şi şapte specii de şerpi neveninoşi. Viperele sunt la hibernare în această periodă a anului. Totuşi, este posibil ca fiul fostului ministru să fi fost muşcat de viperă, dacă medicul legist susţine că bărbatul avea două înţepături în zona gambei. Muşcătura se prezintă ca două înţepături undeva cam la patru milimetri distanţă. Posibil să nu fi urmat paşii necesari pentru a se salva şi să fi avut şi vreo afecţiune care să fi dus la apariţia complicaţiilor şi ulterior la deces", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Sănduloiu.

Potrivit acestuia, vipera este "unul dintre pericolele muntelui", dar care atacă doar dacă este provocat.

"Din ce ştim noi, în cazuistica medicală românească nu a existat până acum deces survenit în urma muşcăturii de viperă, dar bineînţeles că poate să inducă o mulţime de stări de rău care pot agrava o stare anterioară a pacientului", a adăugat şeful Salvamont Argeş.

Acesta a spus că a fost şi el muşcat de viperă, în 1999, şi a supravieţuit fără să facă vreun ser antiviperinic pentru că atunci nu avea cum să ceară ajutor la telefon.

"Nu aveam cum să cer ajutor. Mi-am stors buza, mi-am luat nişte antihistaminice care reduc efectul simptomatic al muşcăturii, pentru că muşcătura are un efect alergic şi mi-am continuat drumul", a afirmat şeful Salvamont Argeş.

Potrivit acestuia, dacă o persoană este muşcată de viperă, trebuie să stoarcă zona în care a fost muşcată, să încerce să nu se mişte şi să aştepte ajutoarele.

Fiul fostului ministru al Culturii, Răzvan Theodorescu, Ion Vladimir Teodorescu, în vârstă de 43 de ani, originar din Bucureşti, a fost găsit mort, luni, în casa de vacanţă pe care o deţinea în localitatea Corbeni din judeţul Argeş. Potrivit reprezentanţilor IPJ Argeş cei care l-au găsit pe au fost oamenii care se ocupau de îngrijirea locuinţei. Aceştia le-au declarat oamenilor legii că Ion Vladimir nu ieşise din casă toată ziua, aşa că au intrat cu forţa în locuinţă, unde l-au găsit fără suflare şi au alertat poliţia.

Bărbatul ar fi vorbit duminică la telefon cu un prieten căruia i-a spus că are febră, dar că nu are în intenţia să se ducă la spital. Mai mult, acesta povestise apropiaţilor că a fost în Munţii Buzăului unde l-ar fi muşcat un şarpe.

Şefa Serviciului de Medicină Legală Argeş, Mihaela Popescu, a declarat că moartea lui Ion Vladimir Theodorescu a fost violentă, cauzată de şocul toxic generat de posibila intoxicaţie cu venin provocată de muşcătura de şarpe. Conform acesteia, fiul fostului ministru al Culturii, Răzvan Theodorescu, ar fi trăit dacă ar fi cerut ajutorul medicilor şi i s-ar fi administrat ser antiviperin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici