Şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani, Bogdan Daniel Buliga, sub control judiciar, în dosarul prim-procurorului arestat

Şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani, Bogdan Daniel Buliga, a fost pus sub control judiciar, marţi, de procurorii DNA, care îl acuză de mărturie mincinoasă, în dosarul în care Raluca Stăncescu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, a fost arestată preventiv.

Urmărește
974 afișări
Imaginea articolului Şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani, Bogdan Daniel Buliga, sub control judiciar, în dosarul prim-procurorului arestat

Şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani, Bogdan Daniel Buliga, sub control judiciar, în dosarul prim-procurorului arestat

Potrivit procurorilor DNA, există probe care demonstrează că Bogdan Daniel Buliga, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani a făcut afirmaţii neadevărate când a fost audiat ca martor în dosarul în care instanţa a decis arestarea preventivă a prim-procurorului Raluca Stăncescu şi a prietenului său, Cătălin Stavără.

„La data de 21 iulie 2017, inculpatul Buliga Bogdan Daniel, în calitate de şef al Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani, fiind audiat ca martor (...) cu intenţie a făcut afirmaţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei în privinţa cărora a fost întrebat, în contradicţie vădită cu aspectele care rezultă din probatoriul cauzei, omiţând totodată să declare toate aspectele despre care avea cunoştinţă. Concret, inculpatul a declarat că nu intenţiona să folosească resursele umane şi tehnice ale Serviciului pe care-l conducea pentru a o ajuta pe inculpata Stăncescu Raluca în demersul său infracţional, lucru total neadevărat, ofiţerul de poliţie manifestându-şi disponibilitatea în acest sens de mai multe ori”, se arată într-un comunicat de presă emis marţi, de DNA.

Pe timpul controlului judiciar, de 60 de zile, Bogdan Daniel Buliga trebuie să respecte mai multe obligaţii, iar în cazul în care nu le va respecta, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Potrivit DNA, în cauză se efectuează urmărirea penală şi faţă de alte persoane.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stăncescu, a fost arestată preventiv, vinerea trecută, aceasta, fiind acuzată de şantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justiţiei, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Totodată, şi prietenul acesteia, Cătălin Stavără, a fost acuzat de şantaj, iar instanţa a decis şi pentru al arestarea preventivă.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2015, Raluca Stăncescu, împreună cu Cătălin Stavără, folosindu-se de autoritatea conferită de funcţia sa - prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, „a exercitat acte de constrângere psihică asupra unei persoane”. Concret, Stăncescu şi Stavără au încercat să determine o persoană să întreprindă demersurile în vederea cedării în mod injust a dreptului de proprietate asupra a două imobile (apartament şi garsonieră), din Botoşani, în favoarea unei rude a inculpatului Stavără.

Totodată, anchetatorii au mai arătat că în perioada 30 octombrie 2015 – 4 februarie 2016, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani l-a determinat în mod direct pe agentul de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Botoşani – Biroul de Investigaţii Criminale, Constantin Batcă, să tergiverseze cercetările pe care le efectua faţă de Cătălin Stavără, pentru săvârşirea unei infracţiuni de lovire sau alte violenţe.

În acelaşi dosar, procurorii anticorupţie au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, în cazul agentului de poliţie Constantin Batcă, din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani – Biroul de Investigaţii Criminale. Acesta este acuzat de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată, compromiterea intereselor justiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici