Şeful Serviciului Permise Auto Argeş rămâne în arest
Curtea de Apel Bucureşti a respins, luni, cererea şefului Serviciului Permise Auto Argeş, Codruţ Gheorghe Vlăsceanu, cercetat în cazul permiselor eliberate fraudulos, de a fi eliberat din arest preventiv pentru o cauţiune de 25.000 de lei.
Şeful Serviciului Permise Auto Argeş rămâne în arest (Imagine: Mediafax Foto)
Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis ca suma pe care Gheorghe Vlăsceanu a plătit-o să-i fie returnată.
Soluţia de luni poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În acelaşi dosar sunt cercetate de procurorii DNA alte 19 de persoane, în stare de arest preventiv, pentru că ar fi înlesnit obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere auto, în schimbul unor sume de bani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
În iunie, 20 de persoane, majoritatea funcţionari în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, printre care şi şeful Serviciului Permise Argeş, precum şi adjunctul acestuia, Vasile Voinea, au fost arestate la propunerea procurorilor DNA.
Potrivit DNA, în perioada martie - iunie 2008, pe raza judeţului Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru ca în schimbul banilor să le faciliteze obţinerea permiselor de conducere de la Serviciul Public Comunitar Regim de Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor Argeş. Membrii grupului sunt acuzaţi că au pretins şi primit de la fiecare candidat sume cuprinse între 700 de euro şi 4.500 de euro.
Reţeaua de permise auto din Argeş era împărţită în patru grupuri "profesionale", de la racolatorii de candidaţi pentru obţinerea permisului de conducere, la patroni de şcoli de şoferi, funcţionari şi poliţişti, potrivit anchetatorilor.
În acest sens, în structura grupului infracţional au fost cooptate, ca membri, mai multe persoane care au preluat diferite îndatoriri. Ei racolau persoane din mai multe judeţe care erau interesate să obţină permisul de conducere prin coruperea unor funcţionari publici, apoi schimbau domiciliului viitorilor candidaţi, falsificau documentele necesare participării la examen şi facilitau promovarea, în mod ilegal, a acestui examen.
Procurorii au extins cercetările în dosarul permiselor obţinute fraudulos în Argeş, în urma unor denunţuri şi autodenunţuri care au scos la iveală fapte similare cu cele de care sunt acuzate persoanele implicate în scandal, petrecute încă din 2006.
În urmă cu două săptămâni, mai multe persoane arestate în acest dosar au fost aduse la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru extinderea cercetărilor în dosarul privind eliberarea frauduloasă de permise auto.
În 12 august, procurorul de şedinţă a spus instanţei supreme, care judeca contestaţiile celor 20 de persoane arestate în acest dosar la decizia de prelungire a mandatelor, că pe parcursul cercetărilor s-a descoperit că unii dintre membrii reţelei operau încă din 2006, lucru care, în opinia magistratului, "agravează situaţia". Instanţa supremă a decis atunci ca cei 20 să fie cercetaţi în continuare în stare de arest.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO