Şeful Serviciului Rutier Maramureş a fost reţinut pentru abuz în serviciu şi fals intelectual

  • Şeful Serviciului Rutier Maramureş, Goth Gheorghe Dumitru, comisar şef de poliţie, a fost reţinut pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.
  • El ar fi şters din aplicaţie sancţiunile primite de un şofer căruia îi fusese suspendat dreptul de a conduce 150 de zile.
Urmărește
716 afișări
Imaginea articolului Şeful Serviciului Rutier Maramureş a fost reţinut pentru abuz în serviciu şi fals intelectual

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 12 august 2024, a suspectului Goth Gheorghe Dumitru, comisar şef de poliţie şi împuternicit şef al Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 infracţiuni) şi fals intelectual”, anunţă DNA.

Totodată, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de un suspect, persoană fizică fără calitate specială, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, în formă continuată.

Procurorii DNA susţin că în data de 11 mai 2024, Goth Gheorghe Dumitru ar fi şters din aplicaţia informatică a poliţiei în care erau introduse menţiunile referitoare la sancţiunile aplicate titularilor permiselor de conducere, datele referitoare la suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 150 zile, pentru suspectul persoană fizică şi ar fi determinat pe un subordonat din cadrul aceluiaşi serviciu, să facă menţiuni în aceeaşi aplicaţie informatică din care să rezulte că dreptul de a conduce vehicule al suspectului respectiv era valabil, în ciuda faptului că, începând cu data de 26 aprilie 2024, dreptul de a conduce vehicule al acestuia era suspendat pe o durată de 150 zile în baza unei decizii a instanţei.

„În acest mod, s-ar fi anulat, practic, posibilitatea de constatare de către poliţiştii rutieri care l-ar fi verificat în trafic pe suspect, a faptului că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule şi implicit a faptului că a comis o infracţiune. Totodată, din cercetările efectuate s-a constatat faptul că, în zilele de 28 mai 2024 şi 06 iunie 2024, suspectul persoană fizică ar fi condus pe drumurile publice autoturismul personal deşi avea dreptul de a conduce suspendat, pe o durată de 150 zile, începând cu data de 26 aprilie 2024. La data de 20 aprilie 2024, suspectul Goth Gheorghe Dumitru ar fi dispus restituirea permisului de conducere către un conducător auto, în ciuda faptului că acesta, prin neacordarea priorităţii de trecere, ar fi comis un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane, iar obligaţia legală a suspectului Goth Gheorghe Dumitru ar fi fost să dispună suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule, pe o perioadă de 180 zile”, se mai arată în comunicat.

DNA precizează că în cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici