Şeful SJU Suceava va căuta "soluţii logice" de funcţionare după comasarea cu spitalul Gura Humorului

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Râmbu, a declarat, marţi, că până la data de 1 aprilie se vor căuta soluţii logice privind funcţionarea spitalului după comasarea cu Spitalul orăşenesc Gura Humorului, arătând că decizia de comasare reprezintă o "provocare" pentru SJU.

Urmărește
14 afișări

"Nu va fi uşor, dar va trebui să ne adaptăm, să renunţăm la orgolii, să ne organizăm şi să căutăm soluţii logice", a spus Râmbu.

El a explicat că Spitalul orăşenesc Gura Humorului, care se află la o distanţă de 35-40 de kilometri de Suceava, ar putea funcţiona ca o secţie exterioară a SJU Suceava, dar că o strategie privind această problematică va fi gândită şi adoptată după ce vor fi lămurite mai multe aspecte legale.

Râmbu a apreciat că e posibil ca o parte din personalul TESA şi de întreţinere să fie disponibilizat la Gura Humorului, fără însă a fi afectat personalul medical.

El a explicat că Spitalul orăşenesc din Gura Humorului are indicele de complexitate a cazurilor tratate mai mic decât cel al SJU Suceava şi că, în acest sens, va trebui să se adopte o strategie astfel încât indicatorii de performanţă să crească.

Managerul SJU Suceava a subliniat că va fi foarte important şi felul în care Ministerul Sănătăţii şi CNAS vor gândi modalitatea de finanţare a spitalelor.

El a spus că va fi necesară o mai mare susţinere financiară din partea Consiliului Local Gura Humorului, dacă autorităţile locale vor dori să aibă o unitate spitalicească în localitate.

Întrebat dacă decizia de comasare a Spitalului Gura Humorului cu SJU Suceava va afecta programul de investiţii al unităţii pe care o conduce, Râmbu a spus că acest program este foarte clar orientat şi vizează modernizarea Blocului Operator, modernizarea unor secţii ale spitalului şi a faţadei clădirii noi, arătând că nu crede că se va întâmpla acest lucru.

Directorul Spitalului orăşenesc Gura Humorului, Doru Mălăncrăveanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că până în prezent nu se cunoaşte vreun precedent, deci nu se ştie în ce constă comasarea unui spital aflat la 35 de kilometri de un altul.

"Suntem o structură complexă, cu secţii şi compartimente şi, deocamdată, nu ştim cum va fi privită această unitate. Nu ştim nimic, cosmetizarea se face de maniera asta, dar s-ar putea să fie bine sau s-ar putea să nu fie bine pentru noi", a spus Mălăncrăveanu.

El a arătat că toate declaraţiile de până acum ale autorităţilor sanitare se referă doar la personalul medical al spitalelor, însă spitalul din Gura Humorului are în structura sa şi personal de deservire, personal tehnico-administrativ şi nicăieri nu apar precizări privind viitorul acestora.

"De aceea, în spital s-a creat o stare de agitaţie printre salariaţi. Nu cunosc alte amănunte şi aş vrea să le pot spune mai multe", a mai spus directorul Spitalului orăşenesc Gura Humorului.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, că din cele 182 de spitale, 111 vor fi comasate, iar celelalte 71 vor fi transformate în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă, dar că aceste măsuri nu vor duce la disponibilizări în sistem.

Printre spitalele propuse pentru comasare se numără cel din Gura Humorului, care urmează să fie comasat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici