- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (09.08.2017, 18:27)
- Andreea Traicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şeful Statului Major al Bazei de Administrare a Jandarmeriei, Daniel Preoteasa, a fost arestat în dosarul de cămătărie
Şeful Statului Major al Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române, Daniel Preoteasa, a fost arestat după ce a fost reţinut la frontiera cu Bulgaria în timp ce se întorcea din Albania, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.
Urmărește
3833 afișări
Şeful Statului Major al Bazei de Administrare a Jandarmeriei, Daniel Preoteasa, a fost reţinut
Surse judiciare au declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că şeful Statului Major al Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române, Daniel Preoteasa, a fost reţinut la frontiera cu Bulgaria în timp ce se întorcea din Albania, fiind acuzat de cămătărie şi grup infracţional organizat.
Reţinerea a fost făcută în dosarul în care comandantul Bazei de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, a fost arestat preventiv.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
Ulterior, Daniel Preoteasa a fost prezentat magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, judecătorii admiţând solicitarea de arest, au precizat surse judiciare pentru MEDIAFAX.
Vineri, Marian Corcodel a fost arestat preventiv, fiind acuzat că dădea bani cu camătă subordonaţilor şi percepea dobânzi de până la 20%.
Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), începând cu anul 2011, Marian Corcodel, cu gradul de colonel, folosindu-se de influenţa pe care o exercita asupra unor subordonaţi, a constituit un grup infracţional organizat la care au aderat persoane aflate în subordinea sa directă, ce au calitatea de militari. Scopul constituirii acestui grup era săvârşirea în mod repetat, printre altele, a unor infracţiuni de camătă, dar şi delapidare.
„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut că ”beneficiarii” împrumuturilor cu dobândă, acordate în afara cadrului legal erau, în general, subordonaţi ai inculpatului Corcodel Marian sau persoane din cercul relaţional, iar sumele împrumutate erau cuprinse între câteva sute de euro şi câteva mii, uneori chiar şi zeci de mii de euro, la care a perceput dobânzi cuprinse între 10 şi 20% din valoare, iar în cazul în care debitorii ajungeau în imposibilitatea de a achita camată, aceştia erau ulterior executaţi silit”, precizează DIICOT.
Investigaţia procurorilor a scos la iveală faptul că, de multe ori, dobânzile achitate de debitori erau date unora dintre membrii grupării, care predau ulterior sumele de bani lui Corcodel . De altfel, la nivelul Bazei era răspândită expresia „are cardul la Corcodel” pentru a ilustra o persoană îndatorată financiar, sau „Banca Română de Comerţ Corcodel”.
„De asemenea, în cauză s-a reţinut că inculpatul Corcodel Marian, în calitatea sa de comandant al Bazei de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în mod repetat a dispus unor subordonaţi care au aderat la grupul infracţional organizat pe care l-a iniţiat/constituit, persoane ce aveau ca atribuţii gestionarea şi administrarea unor bunuri, să-şi însuşească importante cantităţi de combustibil (motorină) de la staţia de carburant a parcului auto al unităţii, combustibil scos ilegal din unitate şi transportat în alte locaţii, de unde era predat acestuia sau altor membri ai grupului infracţional”, conform procurorilor.
Sursa citată arată că faptele grupării i-au fost aduse la cunoştinţă lui Cristescu Octavian, cu gradul profesional de comisar şef, angajat al fostului Departament de Informaţii şi Protecţie Internă – în prezent Direcţia Generală de Protecţie Internă a MAI. Cristescu este şi el cercetat în dosar pentru că, deşi avea ca obligaţia să raporteze conducerii şi să sesizeze organele de urmărire penală, nu şi-a îndeplinit aceste obligaţii. Mai mult decât atât, el a sprijinit în mod constant şi conştient activităţile infracţionale derulate de către Marian Corcodel, acordându-i protecţia necesară, cât şi consilierea în unele situaţii.
„Urmare punerii în executare , la data de 3 august 2017 a 12 mandate de percheziţie domiciliară, atât la persoane fizice cât şi în spaţii din cadrul Bazei de Administrare şi Deservire din cadrul IGJR, au fost identificate şi ridicate, atât în biroul inculpatului Corcodel Marian, cât şi în alte spaţii, foarte multe contracte de împrumut, atât în formă autentică, cât şi înscrisuri sub semnătură privată, dar şi agende şi notiţe deţinute de membrii grupului infracţional, pentru a avea o evidenţă strictă atât a debitorilor, cât şi a sumelor de bani ce au fost remise sau urmau a fi remise cu titlu de dobândă (camătă). De asemenea, în biroul utilizat de către inculpatul Corcodel Marian la sediul IGJR – BAD a fost identificată şi suma de 50.000 lei şi 55.000 euro, cu privire la care urmează a fi efectuate cercetări pentru stabilirea provenienţei”, potrivit sursei menţionate.
Citeşte şi: Revoluţie pe piaţa muncii din România. Guvernul a aprobat proiectul de lege prin care se introduce contractul de tip teleworking sau munca la distanţă
Citeşte şi: FOTO | Premieră: Cercetare la nivel de ADN în cel mai puternic centru de diagnostic personalizat în cancer din România
Citeşte şi: Fost director FBI, avocatul lui G. Popoviciu: Condamnarea nu e susţinută nici de legi, nici de fapte
Citeşte şi: Afacere cu nămolul de la staţia de epurare din Slatina. Patru fermieri din Olt îl vor folosi ca fertilizant organic
Citeşte şi: UNTOLD: Zeci de portofele, telefoane mobile sau carduri bancare pierdute, găsite şi predate Poliţiei
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe