Şeful Vămii Albiţa, arestat pentru 29 de zile

Şeful Biroului Vamal Albiţa, Ghiţă Berbece, reţinut procurorii DIICOT, pentru facilitarea transportului de ţigări de contrabandă la graniţă a primit, sâmbătă, mandat de arestare pentru 29 de zile, în urma deciziei judecătorilor Tribunalului Iaşi.

Urmărește
164 afișări
Imaginea articolului Şeful Vămii Albiţa, arestat pentru 29 de zile

Şeful Vămii Albiţa, arestat pentru 29 de zile (Imagine: Mediafax Foto)

Judecătorii ieşeni au aprobat cererea procurorilor de a emite mandate de arest preventiv pentru 29 de zile atât în cazul şefului Vămii Albiţa, cât şi a trei complici.

Avocaţii apărării au făcut sâmbătă recurs la Curtea de Apel Iaşi şi au cerut punerea în libertate a lui Ghiţă Berbece, Vasile Rodideal şi a lui Bogdan Ionuţ Radu.

"Am depus cererea la Curtea de Apel şi luni vom avea termen în recursul înaintat astăzi. În timpul audierilor a reieşit că sunt trei dosare. Primul dosar vizează introducerea de arme şi armament din Republica Moldova în România cu scopul de a asasina o persoană din Neamţ, al doilea dosar vizează traficul de ţigări, iar cel de-al treilea vizează acţiunea de la Hârşova cu tirul cu ţigări de vineri. Sunt convins că DIICOT a băgat aceste dosare acum pentru a-şi justifica activitatea din ultimele trei luni şi pentru a pleca liniştiţi în concediu", a declarat după aflarea verdictului Ionel Nechita, avocatul lui Vasile Rodideal.

Apărătorul şefului de vamă de la Albiţa susţine în continuare că nu s-au prezentat probe concludente.

"Ştim doar că există transcrierile de la o serie de convorbiri telefonice dar nu şi înregistrările. Am făcut recurs şi cred că justiţia va face dreptate clientului meu care este nevinovat", a precizat, pentru MEDIAFAX, Aspazia Boia, avocata lui Ghiţă Berbece.

În acest moment, în arestul Poliţiei Iaşi se află patru din cele cinci persoane puse sub acuzare. Cetăţeanul basarabean Vladimir Mardar, zis "Vova", nu a fost încă reţinut.

Audierile au început sâmbătă, în jurul orei 10.00.

Berbece a fost singurul dintre cei reţinuţi în acest caz care a făcut declaraţii înaintea audierilor, susţinând că este nevinovat.

Ghiţă Berbece a fost numit definitv în postul de şef al Vămii Albiţa în luna martie a acestui an. Din 2005, el s-a aflat la conducerea unităţii ca interimar pentru că nu a reuşit să obţină note de trecere la concursurile la care a participat în repetate rânduri.

Şeful Biroului Vamal Albiţa, Ghiţă Berbece, a fost ridicat, vineri, de procurorii DIICOT, alături de liderul interlop moldovean Vasile Rodideal şi de şeful lumii interlope din Iaşi Bogdan Ionuţ Radu, pentru facilitarea transportului de ţigări de contrabandă la graniţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici