Şeitan: Nu am schimbat grila de salarizare, aceasta a fost semnată de reprezentantul sindicatelor

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat marţi că nu a avut încă nicio discuţie cu sindicatele privind decizia acestora de a declanşa proteste şi a precizat că nu a fost schimbată grila de salarizare şi că aceasta a fost semnată de reprezentanul sindicatelor.

Urmărește
50 afișări
Imaginea articolului Şeitan: Nu am schimbat grila de salarizare, aceasta a fost semnată de reprezentantul sindicatelor

Şeitan: Nu am schimbat grila de salarizare, aceasta a fost semnată de reprezentantul sindicatelor (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Mihai Şeitan a spus că va stabili întâlniri cu sindicatele pentru a afla punctele lor de vedere, dar a subliniat că grila de salarizare, pentru care a fost încheiat un raport, semnat şi de sindicate, nu a fost schimbată.

"N-am schimbat nicio grilă, există două proiecte de lege în discuţie, cel referitor la grilă şi cel privind majorarea salariilor în 2011 şi numărul de personal care urmează să fie salarizat", a precizat ministrul Muncii.

Întrebat dacă a luat în calcul faptul că salariaţii bugetari ar putea să dea în judecată statul pentru diminuarea salariilor cu 25 la sută, Şeitan a răspuns: "Oricine este liber să dea în judecată statul, justiţia va decide".

Sindicaliştii organizează un miting în Capitală, pe 7 octombrie, de Ziua Internaţională a Muncii Decente, nemulţumiţi de noul proiect al Legii salarizării, arătând că noile prevederi vor duce la salarii mai mici de anul viitor pentru toţi bugetarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici