Selfie periculos cu ursul: Un turist şi-a pus copilul în pericol pe Transfăgărăşan

Incident joi pe Transfăgărăşan, unde un turist, cu copilul în braţe, a ignorat toate regulile de siguranţă pentru a face o fotografie cu un urs. Evenimentul s-a petrecut în timpul unei operaţiuni de relocare a ursului.

Urmărește
652 afișări
Imaginea articolului Selfie periculos cu ursul: Un turist şi-a pus copilul în pericol pe Transfăgărăşan

Selfie periculos cu ursul: Un turist şi-a pus copilul în pericol pe Transfăgărăşan

„Incident cu un turist pe Transfăgărăşan! A oprit să facă poze cu ursul ce urma să fie relocat! Inspectorii silvici au încercat să îl oprească, dar s-a opus şi a devenit agresiv verbal. Se fac cercetări pentru ultraj!”, declară Dragoş Predescu, prefectul judeţului Argeş.

Potrivit acestuia, joi după-amiază, echipa care se ocupă de relocarea urşilor de pe Transfăgărăşan a încercat să îndepărteze un bărbat care a coborât dintr-un autoturism la mică distanţă de ursul ce aproape intrase în cursa instalată. Era periculos, cu atât mai mult cu cât, bărbatul a ieşit din maşină cu un copil în braţe.

Inspectorii silvici s-au lovit de un refuz din partea persoanei pe care încercau să o convingă să nu se pună în pericol.

„Discuţia a degenerat! Un echipaj al Jandarmeriei Argeş a venit în sprijin, a luat măsurile legale impuse de situaţie şi a aplicat două sancţiuni contravenţionale. Conform Inspectoratului de Poliţie Argeş, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj asupra personalului silvic, faptă prevăzută de art. 257 C.P., iar documentele întocmite vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş. Condamn ferm comportamente precum cel al turistului de la care a pornit incidentul! Inginerii silvici au avut o reacţie demnă de lăudat, încercând să procedeze în aşa fel încât nimeni să nu fie în pericol. Nici oamenii, nici animalul! Revin cu apelul public: este interzisă de lege oprirea pentru a fotografia sau filma urşii, dar şi hrănirea animalelor”, adaugă prefectul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici