Semnal de alarmă din SUA: Medicamentele pentru hipertensiune, un risc pentru forme grave de Covid-19

  • Studii în SUA, pentru a determina de ce hipertensivii fac forme mai grave de Covid-19
  • Medicamentele pentru hipertensiune fac terenul propice pentru pătrunderea coronavirusului în sânge
  • Medicii le pot schimba tratamentul celor fără forme grave de hipertensiune
Urmărește
4346 afișări
Imaginea articolului Semnal de alarmă din SUA: Medicamentele pentru hipertensiune, un risc pentru forme grave de  Covid-19

Semnal de alarmă din SUA: Medicamentele pentru hipertensiune, un risc pentru forme grave de Covid-19

Mulţi dintre pacienţii bolnavi de Covid-19 care fac forme grave ale bolii au şi hipertensiune arterială. Medicii nu reuşesc să îşi dea seama dacă afecţiunea de care suferă deja îi face mai vulnerabili sau medicamentele pentru hipertensiune sunt cele care lasă cale liberă pătrunderii virusului în plămâni şi inimă.

Potrivit Reuters, medicamentele care stârnesc discuţii aprinse în comunitatea ştiinţifică fac parte din categoria inhibitorilor de ACE şi ARB, hipertensive folosite pe scară largă, prescrise pacineţilor cu insuficienţă cardiacă, diabet sau boli renale. Un raport al Centrului American pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a arătat că 72% dintre bolnavii de Covid-19 spitalizaţi cu vârstă mai mare de 65 de ani aveau hipertensiune arterială. Potrivit lui Anthony Fauci, expertul guvernului SUA în boli infecţioase, un procent la fel de mare de pacienţi cu afecţiuni cardiace cu complicaţii ale Covid-19 a fost observat şi în Italia. Acesta a sugerat că medicamentele mai degrabă decât condiţia fizică a pacienţilor au accelerat boala, până la deces. 

 
Există dovezi că aceste medicamente pot creşte prezenţa unei enzime, ACE2, care produce hormoni care scad presiunea sângelui prin lărgirea vaselor. Acest lucru, în general, este benefic, dar şi coronavirusul atacă enzimele ACE2, prin intermediul cărora pătrunde în celule. Aşadar, cu cât sunt mai multe enzime, cu atât mai multe posibile ţine pentru virus există, mărind posibilitatea de infectare sau de agravare a infectării.
 
Alte studii spun că interferenţa dintre infecţie şi enzima ACE2 poate duce la un nivel mai mare al unui hormon care produce inflamaţii ce pot avea drept rezultat sindromul de detresă respiratorie acută. În acest caz, hipertensivele din clasa inhibitorilor ARB pot fi benefice, pentru că blochează unele dintre efectele dăunătoare ale hormonului. 
 
Cercetătorii şi medicii din SUA sunt de acord că oamenii care suferă de hipertensiune trebuie să îşi continue tratamentul, riscurile sunt prea mari dacă renunţă la el. Dezbaterea este însă cum să le fie administrate aceste medicamente celor care nu sunt în stare gravă. Iar în această chestiune sunt două tabere: cea care susţine că nu ar trebui nicio schimbare, până când se dovedeşte că medicamentele sunt periculoase şi una care cere limitarea folosirii, până când se va dovedi că sunt sigure. 
 
Centrul pentru Medicină Bazată pe Dovezi al Universităţii Oxford le-a recomandat medicilor să ia în considerare retragerea medicamentelor din schema pacienţilor cu hipertensiune moderată, mai ales dacă fac parte din grupe de rosc, cum ar fi cadrele medicale şi să le înlocuiască cu alte molecule care scad tensiunea. 
 
Lipsa unui consens lasă doctorii să ia decizii de la pacient la pacient. Medicul Caleb Alexander, de la renumitul centru de cercetare Johns Hopkins, spune că, pacienţilor cu forme severe ale bolii, le prescrie în continuare medicamentele, în vreme ce acelora cu forme moderate sau cărora începe să le prescrie tratament se gândeşte să le recomande tratamente alternative. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici