Semne distinctive pe şosele, pentru şoferii cu deficienţe de auz, proiect adoptat de către deputaţi. Cum arată semnul | FOTO

  • Folosirea semnului, care va fi aplicat pe lunetă, în colţul din dreapta sau din stânga, este opţională.
  • Pentru ceilalţi participanţi la trafic, semnul va arăta că şoferul respectiv trebuie atenţionat, la nevoie, cu semnale luminoase.
  • Legea va merge la promulgarea la preşedintele Klaus Iohannis.
Urmărește
1443 afișări
Imaginea articolului Semne distinctive pe şosele, pentru şoferii cu deficienţe de auz, proiect adoptat de către deputaţi. Cum arată semnul | FOTO

Semne distinctive pe şosele, pentru şoferii cu deficienţe de auz, proiect adoptat de către deputaţi. Cum arată semnul | FOTO

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, decizional, un proiect de lege care prevede introducerea unui semn nou, distinctiv, pentru şoferii surzi sau care au deficienţe de auz. Iniţiativa legislativă a deputatului PNL Adriana Săftoiu a fost adoptată cu unanimitate de voturi şi anume 272.

„Conducătorii de vehicule pot monta pe autovehiculele proprii semnul internaţional distinctiv pentru conducătorul de autovehicul cu dizabilităţi de auz, sub forma unui pătrat de culoare albă, cu latura de 100 mm, având în centru reprezentarea grafică folosită la nivel internaţional după cum urmează:

- la autovehiculele din categoria AM, A1, A2 şi A, în partea din spate, lângă numărul de înmatriculare sau de înregistrare după caz;

- la celelalte autovehicule, pe lunetă, în partea dreaptă sau stângă sus;

- la autovehiculele care nu sunt prevăzute cu lentă, pe caroserie în partea dreaptă sau stângă sus;

- la autovehiculele care tractează o remorcă, pe caroseria remorcii, în partea dreaptă sau stângă sus”, arată proiectul adoptat, marţi, de către deputaţi.

Folosirea semnului, care va fi aplicat pe lunetă, în colţul din dreapta sau din stânga, este opţională.

Semnul este recomandat în cazurile în care persoana cu deficienţe de auz este oprită de un agent de circulaţie în trafic, iar acesta va şti că şoferul are nevoie de un interpret şi de comunicare în limbajul semnelor.

De asemenea, în situaţia în care o persoană cu astfel de deficienţe ar fi implicată într-un accident de circulaţie, autorităţile vor vedea semnul distinctiv şi vor apela, la nevoie, la un interpret în limbajul semnelor.

Pentru ceilalţi participanţi la trafic, semnul va arăta că şoferul respectiv trebuie atenţionat, la nevoie, cu semnale luminoase.

Legea va merge la promulgarea la preşedintele Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici